Nieuws Limburg Eerste merk in thermokleding komt uit Limburg

Eerste merk in thermokleding komt uit Limburg

Eerste merk in thermokleding komt uit Limburg

Merinoo, zo heet het eerste Belgische label in thermische kledij. Het gaat om een initiatief van ondernemers Philippe Haesendonckx en Dorien Janssens, die het eigen merk toevoegen aan hun bestaande webshop Thermowear. Zeker nu de prijzen voor verwarming haast onbetaalbaar worden, stijgt de vraag naar thermische kleding pijlsnel en maakt de business van het Limburgse duo furore.

Op Thermowear.be bundelen Philippe Haesendonckx (ook gekend van Sleep Design) en Dorien Janssens een 8-tal merken van thermische kledij in één digitale winkelomgeving. Ze hebben de jongste hun verkoopcijfers spectaculair de hoogte in zien gaan. De voorbije weken vloog er drie keer meer thermokleding over de online toonbank dan een jaar geleden. De reden? De torenhoge energieprijzen, die mensen aanzetten om zich op een andere, veel goedkopere manier te verwarmen.

Het nieuwe label Merinoo is het gevolg van de eigen, vruchteloze zoektocht naar thermisch ondergoed voor extreme temperaturen. “Toen ik drie jaar geleden de winkels afschuimde naar ondergoed voor een Lapland-reis, vond ik niet wat ik nodig had”, vertelt Philippe. “De meeste ontwerpen zijn oubollig of gewoon niet warm genoeg. Bovendien maken veel merken gebruik van synthetische materialen en die zijn niet zo comfortabel om te dragen. Daarom brengen we nu Merinoo uit. De kleding bestaat voor 100% uit merinowol, wat de kwaliteitsstandaard is in thermische kleding. De thermische eigenschappen ervan zijn niet te evenaren en bovendien is het enorm zacht.”

In de zomer zal de verkoop niet stilvallen, aldus Haesendonckx. “Dan richten we ons op isolatiekledij, die op een hete zomerdag de nodige verfrissing en het lichaam aangenaam koel houdt. Net zoals bij een goed bed, heb je dus het jaar rond plezier van kwaliteitsvolle thermokledij”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Straf: Simons stopt

De Limburgse modeontwerper Raf Simons hangt de kapstok aan de kapstok... Na 27 jaar kondigt hij het einde aan van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.