tres chic

Direct contact op de beursvloer is opnieuw hip

De hoogdagen van de grote indoor bedrijfsevents zijn helemaal terug. Met de Bedrijvennetwerkdagen (20 en 21 november) en de luxebeurs Très Chic (29, 30 november en 1 december), is Expo Hasselt twee keer het decor van zaken-minnend Limburg.

Waar je vroeger over de koppen kon lopen op handelsbeurzen en andere grote business-events, is de formule van direct contact tussen bedrijven het afgelopen decennium in verval geraakt. Er wordt nu meer ‘genetwerkt’ op events van werkgeversorganisaties, waarna persoonlijke afspraken moeten leiden tot zakelijke deals. Beurzen als Batibouw zien bijvoorbeeld de belangstelling van het B2B-publiek sterk afnemen.

Uitwijken
Anderzijds is er recent een revival te merken van events waar producten en diensten tastbaar aanwezig zijn. Organisatoren van beurzen die inzetten op sfeer en beleving, krijgen de aanvragen van standhouders en bezoekers nauwelijks verwerkt. Zo is de beurs van wijnhandelaars Wine Fair (8, 9 en 10 november) in Thor Central nagenoeg uitverkocht. En ook de beurs voor luxe-artikelen Très Chic merkt een toenemende belangstelling. “We moeten zelfs uitwijken naar de Ethias Arena om alle bedrijven een plaatsje te geven”, aldus initiatiefnemer Koen Gielen. “We denken inderdaad dat sfeer, beleving en persoonlijk contact de voorwaarden zijn voor een stevig beursconcept. Zo vragen we aan alle exposanten om ter plaatse een receptie te organiseren voor hun beste klanten. Dat zorgt voor een enorme kruisbestuiving in zakelijk Limburg.”

Opfleuren
Hetzelfde gevoel leeft bij de organisatie van de Bedrijvennetwerkdagen in Hasselt Expo. Voka Limburg en Kortrijk Xpo Organizations merken een massale belangstelling door de combinatie van de klassieke beursformule, opgefleurd met randanimatie, verzorgde catering, expertenlezingen, workshops en tal van persoonlijke ontmoetingsopportuniteiten. “Daar komen bedrijfsleiders en managers nog graag voor uit hun kot”, zo klinkt het.

(Wie nog wil deelnemen kan trouwens via de tekstlinks hierboven de nodige informatie vinden).