Nieuws Limburg Directeur Heineken wordt baas in Alken

Directeur Heineken wordt baas in Alken

Directeur Heineken wordt baas in Alken

De Nederlander Marc Josephus Jitta, momenteel horecadirecteur bij Heineken in Nederland, wordt vanaf 1 juli 2022 de nieuwe CEO van Alken Maes. Hij krijgt meteen een mooie trofee op zijn nieuwe bureautafel, want de Cristal Xtra (ja, die met het veel besproken glas) heeft de gouden medaille gewonnen op de European Beer Challenge.

Marc Josephus Jitta neemt de fakkel over van Annick Vincenty die CEO was in de brouwerij sinds 2019. Zij verlaat de sector na een carrière van 24 jaar in de groep Heineken. Eén van de uitdagingen die de nieuwe CEO krijgt voorgeschoteld is om de brouwerij in Alken, en op de andere locaties in België, CO2-neutraal te laten produceren tegen 2030. Jitta zal tevens de investeringen in merken als Cristal Alken en Desperados opvolgen en verderzetten.

De focus op het Limburgse pilsbier Cristal legt de groep overigens geen windeieren. Zo mag de introductie van de nieuwe Cristal Xtra als geslaagd worden bestempeld. Zopas wist het nieuwe biertje, dat wordt geschonken in een laag, rond glas met gouden randje, de gouden medaille weg te kapen op een Europees concours. Ook de ‘gewone’ Cristal won daar een bronzen medaille in een andere categorie. Daarmee staat de Limburgse merknaam weer iets steviger op de internationale (bier)kaart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.