Nieuws Limburg Dirk De Wachter heeft Kautex verlaten

Dirk De Wachter heeft Kautex verlaten

Dirk De Wachter heeft Kautex verlaten

Foto Dirk de Wachter KautexNa een carrière van 15 jaar heeft Managing Director Dirk De Wachter onlangs het hoofdstuk Kautex Textron afgesloten. De Wachter was één van de boegbeelden van het bedrijf dat brandstoftanks maakt voor de automobielnijverheid. Dat de wegen scheiden is enigszins verrassend omdat de Managing Director de onderneming opnieuw op de kaart had gezet nadat Ford Genk voor zware schade had gezorgd. Door de sluiting verloor Kautex Textron in Tessenderlo zowat 40 procent van het volume. Waar bijna alle andere toeleveranciers de deuren moesten sluiten, gingen De Wachter en zijn team op zoek naar nieuwe klanten. Met succes, want onder meer Audi en -jawel- Ford, plaatsten nieuwe bestellingen.

Er werken nog zo’n 220 mensen in het bedrijf. Jan Lodewijckx, ook een Limburger, is intussen aangesteld als nieuwe zaakvoerder.

Wat de volgende stap wordt in de carrière van Dirk De Wachter laat hij nog in het midden. Hij zegt open te staan voor een uitdaging als CEO of als partner in een middelgrote onderneming. De mogelijkheid van een Management Buy In sluit hij zeker niet uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.