Dirk Degraen wordt professor in management

Hogeschool PXL heeft Dirk Degraen, de directeur van KRC Genk weten te strikken om les te geven aan de nieuwe studierichting Sportmanagement. “Het keuzetraject kan vanaf volgend academiejaar gevolgd worden binnen de bachelor Bedrijfsmanagement en is er gekomen op vraag van de beroeps- en sportsector", zegt Frank Smeets, voorzitter van de hogeschool. "De studenten krijgen naast enkele algemene vakken, heel wat sportspecifieke vakken die van hen een allround sportmanager moeten maken."

Dirk DegraenVolgens directeur Ben Lambrechts biedt de opleiding ruime tewerkstellingskansen, zoals bij sportclubs, federaties, eventbureaus of in de medische en toeristische sector.

Dirk Degraen gaat niet alleen lesgeven, hij wordt ook ambassadeur van de opleiding. "In sport mag je werk niet je hobby zijn, maar kan je hobby wel je wer worden," aldus Degraen. "Met zijn achtergrond als jurist, zijn verleden als spelersmakelaar en zijn huidige functie als algemeen directeur van KRC Genk biedt Dirk Degraen een absolute meerwaarde voor de afstudeerrichting," besluit Jean-Pierre Segers, departementshoofd van PXL Business.