Nieuws Limburg “Donderwolken zijn overgewaaid”

“Donderwolken zijn overgewaaid”

“Donderwolken zijn overgewaaid”

Goed nieuws: de dip in de Limburgse economie die midden 2018 werd aangekondigd, is voorbij. De export, bouwsector en het stijgende aantal starters doen Voka Limburg concluderen dat onze bedrijven mooie vooruitzichten mogen koesteren.

De zachte landing van de conjunctuur wordt bevestigd in de cijfers van de diverse indicatoren die Voka Limburg maandelijks onderzoekt. Ondanks de daling van het consumentenvertrouwen doen heel wat sectoren het erg goed.

De bouw, autohandel en toerisme laten zich positief opmerken. De export trekt aan, de werkloosheid daalt verder en het aantal starters bereikt nog maar eens recordhoogtes. Voka Limburg is dan ook optimistisch: “Het uitvlakken van de negatieve tendens is enkel en alleen te danken aan de kracht van onze ondernemingen”, stelt Johann Leten. “Het was een politiek woelig jaar, met de val van de regering als anticlimax. Intussen zoeken bedrijven met man en macht naar personeel om hun groei te kunnen realiseren en nemen dus risico’s wanneer een afkoelende conjunctuur zich aanmeldt. Maar ze durven wel hun verantwoordelijkheid opnemen en beslissingen nemen. Deze ondernemers kunnen een bron van inspiratie zijn voor de lichting starters die het afgelopen jaar weer boven het doopvont werd gehouden. Politieke impasse, stakingen,… Het heeft onze Limburgse ondernemingen alvast niet tegengehouden om te investeren en te durven ondernemen…”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.