Nieuws Limburg Stories Dorine Janssens: “Hard werken en tegelijk me amuseren, da’s mijn way of life”
Limburg

Dorine Janssens: “Hard werken en tegelijk me amuseren, da’s mijn way of life”

Muziekliefhebbers kennen haar als DJ Dorine Fox en organisator van het populaire afterwork-concept Overtime. Voor journalisten was ze jarenlang het aanspreekpunt als PR- en communicatieverantwoordelijke van diverse merken en bedrijven. Maar tegenwoordig is ze de ‘leading lady’ van 3 populaire horecazaken: Maison Mathis en Trentanove in Quartier Bleu, én het nagelnieuwe Terland Restaurant in het Terhills Resort. Meet: Dorine Janssens, gepassioneerd ondernemer, die de kunst verstaat om telkens haar beroep te maken van de leuke uitdagingen die haar pad kruisen.

“Als student Communicatie belandde ik voor een stage op de PR-afdeling van communicatiebureau RCA in Hasselt”, vertelt ze. “Daar kreeg ik de smaak van het vak te pakken en mocht ik meteen na het behalen van mijn diploma aan de slag. Geleidelijk aan ging ik me toeleggen op de persrelaties van bedrijven in sectoren als mode, design en lifestyle. Een toen nog vrij onontgonnen niche op PR-vlak. Na 6 jaar in mijn eerste job, vond ik de tijd rijp om mijn eigen PR-bureau op te starten. Dat kreeg de naam Coverstory mee, waar ik het genoegen had om voor veel leuke en hippe merken te mogen werken.”
Na verloop van tijd kwam er een nieuwe uitdaging bij uit een totaal andere hoek. “Mijn echtgenoot Bart Canini (ook General Manager van interieurinrichter Creneau International) is mede-oprichter en organisator van het netwerk-partyconcept Overtime. Toen zijn vennoot hiermee wou stoppen, vroeg Bart of ik het vrijgekomen aandelen- en takenpakket wou overnemen. Zo geschiedde, en samen zijn we ook Overtime-party’s gaan organiseren in Maastricht en Amsterdam. Heel erg leuk om te doen. We hopen snel de draad opnieuw te kunnen oppikken, want ons trouw publiek hunkert naar die gezellige feestjes met vrienden en collega’s.”

Het was op haar eigen Overtime-party’s dat Dorine regelmatig vrouwelijke DJ’s aan het werk zag. “Mijn man zei: ‘Dat zie ik u ook nog doen’, en daarmee was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik ben eerst een beetje op mezelf gaan oefenen, in een lege Versuz. En toen zag ik toevallig een aanbod voor een DJ-cursus op Ibiza. ‘Moet ge doen’, zei Bart. Maar hij wist niet dat ik twee maanden weg zou zijn… Een hele leuke ervaring, waarbij ik les kreeg van grote namen. Toevallig kwam op dat moment een journalist van Het Belang van Limburg langs, die mij vermeldde in een reportage. Eens terug thuis, begonnen plots de aanvragen als DJ binnen te stromen. Een female DJ, dat was nog relatief nieuw. Al snel kreeg ik 3 tot 4 boekingen per week, ook vanuit het buitenland. Heel leuk en uitdagend. Een nieuwe wereld ging voor me open. Maar het was na verloop van tijd ook een vrij eenzaam bestaan. Ik was veel alleen onderweg, speelde de DJ-set, en ging terug naar huis. Op heel onregelmatige uren en bestemmingen. Ik miste toch wel het gezinsleven, het klantencontact en de samenwerking met collega’s. Door de drukke agenda deemsterde intussen de binding met de PR-activiteiten stilaan weg. En daarom besliste ik 3 jaar geleden om opnieuw 4/5 voor een bedrijf te gaan werken. Dat werd Vaimo in Genk, waar ik de events en beurzen voor ging organiseren. Opnieuw: een heel leuke uitdaging, waar ik veel van geleerd heb. Tegelijk bleef ik ook Overtime organiseren én DJ-optredens verzorgen…”

“DJ in het binnen- en buitenland: dat is in feite een vrij eenzaam bestaan…”

Dorine Janssens

En toen kwam corona… “Tja… Ineens viel alles weg. Er waren geen events en beurzen meer voor Vaimo, geen Overtime meer, en geen boekingen als DJ… Alles waar ik mee bezig was, stond op non-actief. Een serieuze domper voor een bezige bij als ik. Ik ben dan thuis begonnen met de muren te verven, en nog wat andere klusjes te doen, maar dat was het toch niet… En toen kwam de horeca op mijn pad! Mijn echtgenoot Bart had samen met Werner Vanherle, de eigenaar van Creneau International, en met Dimitri Beckers (C-Group) al geïnvesteerd in restaurants Maison Mathis en Trentanove, gelegen in Quartier Bleu in Hasselt. Met dezelfde samenstelling werd de uitbating binnengehaald van het nieuwe Terland Restaurant, dat Creneau heeft ingericht in het Terhills Resort. Een zaak met 700 zitplaatsen, cateringactiviteiten en een grote beachclub… Een hele boterham, en dus werd er iemand gezocht om als rechterhand van manager Dimitri Luyssaert te fungeren. Euh ja, ik had wel wat tijd… en zo kwam de juiste opportuniteit op het juiste moment aanwaaien. Opnieuw.”

“Nu al 3 events per week”
Dorine Janssens (38) mag zich vandaag dus horeca-uitbater noemen. “Een aantal aspecten van deze business, zoals planning en organisatie, heb ik in het verleden nog gedaan. Andere dingen zijn dan weer nieuw, zoals de aansturing van personeel. Maar het gaat goed. Ik voel me heel goed in mijn sas. De eerste gasten van het Terhills Resort zijn nog maar net gearriveerd, en we zijn er helemaal klaar voor. Nu het zonnetje zich opnieuw laat zien, zal ook de beachclub snel op volle toeren draaien. Het wordt een heel drukke, en vooral leerrijke zomer. In juli hebben we al minstens 3 events per week in onze agenda staan. En intussen denk ik na over nieuwe formules waarmee we nog meer externe bezoekers naar hier kunnen halen. Ik vind het superinteressant, en sta te popelen om er de tanden in te zetten.”

“Heb uitdagingen nodig”
Eens corona het toelaat, zal ook Overtime opnieuw opgestart worden. “Daarvoor ga ik op zoek naar een jonge enthousiasteling die dit in goede banen kan leiden”, weet Dorine. “Iemand die zich vol overgave wil manifesteren in de eventbusiness. Uiteraard laten Bart en ik het niet volledig los. Als je iemand kent die dat ziet zitten? ” Er staan Dorine dus drukke maanden te wachten. Veel tijd voor hobby’s of het gezinsleven zal er niet overblijven. “Ik ben het niet anders gewoon”, zegt ze relativerend. “Ik kan niet functioneren in een 9 to 5-standaard-jobke. Ik heb echt die drive nodig om nieuwe uitdagingen aan te gaan en de lat telkens hoger te leggen. Hard werken en tegelijk mij amuseren in alles wat ik doe: dat is mijn way of life, dus zie ik er nog niet snel verandering in komen…”