Schermafbeelding 2023-12-08 om 19.48.21

Drie bedrijven veranderen volledig van naam

We kregen de voorbije week melding van 3 gekende bedrijven die radicaal het roer omgooien en via een rebranding kiezen voor een totaal nieuwe naam. Softwarehuis iFacto Group van Steven Arrazola de Oñate verandert in Oxygen Group, de specialist in orthopedische hulpmiddelen Sprofit van Luc Thijs wordt Moovartes én de installateur van duurzame energieoplossingen G&D Group van CEO Stefan Baeten, gaat voortaan door het leven als Energreen.

Het lijkt wel of de Sint pakketjes met naamswijzigingen heeft meegebracht, want diverse Limburgse ondernemingen kondigen grote veranderingen in hun identiteit aan.

1. Een eerste naam die verdwijnt is iFacto, het bedrijf van de Lummense CEO Steven Arrazola de Oñate, dat gespecialiseerd is in de implementatie van Microsoft Business Applications. "Na jaren van groei transformeren we naar een nieuwe en versterkte propositie onder de naam Oxygen Group", aldus Arrazola de Oñate. "We werkten niet zomaar een nieuwe branding uit, maar ook een duidelijke visie die we onderschrijven met alle bedrijven van onze groep. Oxygen Group staat voor de zuurstof die we aan al onze stakeholders bieden om te groeien. Zowel klanten, bedrijven, onze 220 medewerkers en potentiële nieuwe ondernemers (in de overkoepelende Cronos-groep) verdienen dat. Daarom willen we dat idee als groep beter uitdragen en ondersteunen.”

2. Een naam die je evenmin nog zult tegenkomen is Sprofit. Ondernemer Luc Thijs, die in juni jongstleden 100% van de aandelen verwierf, wil een nieuw hoofdstuk met zijn bedrijf aanvatten. "De visie die we in de praktijk brengen wordt gekenmerkt door 'beweging' en dit met onze blik op de toekomst. Als vooraanstaande ontwikkelaar, producent en distributeur van een breed gamma van orthopedische en chirurgische producten, gaan we nu als Moovartes door het leven", stelt Luc Thijs. "De naam bestaat uit de combinatie van Move (beweging) en het Latijnse Ars (vaardigheid). Dit vat onze missie en visie in 1 woord samen: beweging. Want met de juiste tools mensen in beweging krijgen: dat is ons doel."

3. Een vooraanstaande speler in de installatie van oplossingen voor duurzame energie wordt voortaan Energreen genoemd. Het is de koepel van de diverse installatiebedrijven (10 overnames in de laatste 5 jaar) die tot nu onder de koepel van Green en Durable Group (of G&D Group) hingen. "De voorbije jaren zijn er heel wat samenwerkingen en overnames opgezet en ondergebracht in de Green & Durable Group. Maar nu kiezen we duidelijk voor een uniforme naam, namelijk Energreen. Onder die vlag willen we nog meer de referentie worden in de duurzame energiesector en verder groeien tot een pan-europese speler.”