lavigne-cafe-du-soleil-03

Drie ervaren ondernemers nemen Lavigne over

Ondernemers Tom Hendrikx, Koen Verhoeven en Koen Cools * (TOKK Interiors) nemen de activiteiten over van Lavigne Inrichting. Op die manier blijft het Zoutleeuwse bedrijf met specialisatie in horeca- en projectmeubilair voortbestaan nu Anny Lambeens en Omer Lavigne met pensioen gaan. "We vonden het belangrijk een overnemer te vinden die onze bedrijfsfilosofie en het familiale karakter wou bewaren", aldus vorige eigenaars.

Voorwaarden die TOKK zeker wil respecteren. "De filosofie van Annie en Omer sluit erg aan bij die van ons”, geeft Koen Verhoeven aan. Samen met Tom Hendrikx zal hij de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich nemen. “We zijn ervan overtuigd dat we op termijn voor belangrijke doorgroeimogelijkheden kunnen zorgen.” Het nieuwe management richt zich in een eerste fase op de projectmarkt in Limburg en Vlaams-Brabant. Later wordt gekeken naar een verdere uitbreiding in zowel binnen- als buitenland.

Lavigne Inrichting (de naam blijft ongewijzigd) bestaat 16 jaar en wist in die tijd een aantal knappe referenties te verzamelen, zoals het Theatercafé in Hasselt, LO van Wout Bru, diverse winkels van bakkerij Vangrootloon, of recent nog de koffiebar 22 van keeper Simon Mignolet.

* De 3 ondernemers van TOKK kent u misschien nog van hun vorig leven. Zo was Tom Hendrikx tot 2015 bedrijfsleider bij Global Impact, de Genkse groothandel in sokken, panty’s, ondergoed en nachtkleding. Koen Verhoeven is dan weer gekend van voedingsgroothandel Verhoeven (FFF) uit Hasselt, waarna hij actief was bij Interfrost Foodservice (nu Oresto Food Partners) en nadien bij advieskantoor Winx en HVAC Group Strongbow. Het was daar dat hij Koen Cools leerde kennen. Die was na een carrière als KMO-adviseur bij Fortis ook partner bij Strongbow en Winx. Vandaag is hij de drijvende kracht bij Arteba, actief in de aankoop en verkoop van exclusieve bouwgronden in de Belgische Ardennen, een bedrijf waarin ook... Tom Hendrikx en Koen Verhoeven participeren.