Nieuws Limburg Drie keer bingo voor Hasseltse architecten

Drie keer bingo voor Hasseltse architecten

Drie keer bingo voor Hasseltse architecten

A’tract Architecture, de succesvolle doorstart van het voormalige Holistic Architecture van Juul Vanleysen, heeft 3 ontwerpwedstrijden op rij gewonnen. Het gemeentehuis van Berlaar, een nieuwe hal voor Greenville in Houthalen én de centrale werkplaatsen voor het Antwerpse Havenbedrijf werden toegewezen aan het architectenbureau onder leiding van Didier De Reze, Sophie Weygers, Diane Deferme en Kris Blykers.

atract-port-of-antwerp-havenDe meest prestigieuze opdracht die A’tract mag uitvoeren is het ontwerp voor het Antwerpse Havenbedrijf. Op de nieuwe locatie aan het Kanaaldok zullen alle bestaande werkplaatsen en diensten gecentraliseerd worden. Het project omvat onder meer scheepswerven, magazijnen, voorbehandelingsruimtes en kantoren, goed voor meer dan 15.000 m2. De werken zullen starten na de jaarwisseling en twee jaar duren.

Daarnaast mocht A’tract het contract tekenen voor het nieuwe administratieve centrum van Berlaar (nabij Lier). Dit zal 6 bestaande diensten verenigen, pal in het centrum. Er worden ook 20 woongelegenheden geïntegreerd.

Tot slot mogen de Hasseltse architecten zich creatief uitleven voor de Lab2fab-bedrijfshal, een project van Greenville voor startende ondernemingen in Houthalen. “Dit is voor ons een uitgelezen kans om onze kennis en ervaring op vlak van duurzame materialen en technieken toe te passen,” aldus Sophie Weygers van A’tract. “Dat moet ook, want het gebouw zal fungeren als een pilootproject dat door OVAM gescreend wordt om de circulaire materiaalstromen in de praktijk te evalueren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.