Jumbo Foto: Robin Utrecht

Drie Limburgse Jumbo’s gaan over naar zelfstandigen

Tegen midden juli draagt de Nederlandse warenhuisketen Jumbo de winkels in Lanaken, Sint-Lambrechts-Herk en Heusden-Zolder over aan zelfstandige ondernemers. “Door hun betrokkenheid en het gevoel bij het lokale marktgebied, kunnen de zelfstandige ondernemers nog beter inspelen op de maatschappelijke behoeften en lokaal relevante producten opnemen in het assortiment. Er kan zo ook extra ambacht aan de winkel worden toegevoegd”, zegt de Jumbo-directie.

Eind 2019 opende in Pelt de eerste Jumbo in België. Na ruim vier jaar heeft de Nederlandse warenhuisketen de analyse gemaakt wat de formule in ons land zo succesvol maakt. “We stellen vast dat winkels die franchise-ondernemers aansturen, meer mogelijkheden hebben om een bijdrage te leveren aan de omgeving en de winkel rond de klant te bouwen”, verklaart Peter Isaac, directeur Jumbo België.

Vandaar de keuze om de eigen Jumbo-winkels over te laten aan zelfstandigen. De overnemers zijn al gekend: "“Op 10 juni gaat de winkel in Lanaken over naar ondernemer Stefan Custers”, somt Isaac op. “Op 17 juni draagt Jumbo het filiaal in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) over aan Hub Arends. En midden juli neemt het ondernemersduo Ali Aydogdu-Inge Janssen de winkel in Heusden-Zolder over. Deze ondernemers zijn allemaal vertrouwd met Jumbo en staan te springen om van de winkels een nog groter succes te maken. De arbeidscontracten van de collega’s in deze winkels nemen de ondernemers over met de huidige arbeidsvoorwaarden. Er zullen geen arbeidsplaatsen verloren gaan.”