Nieuws Limburg Dries en Kobe zijn Limburgse Starters van het Jaar!

Dries en Kobe zijn Limburgse Starters van het Jaar!

Dries en Kobe zijn Limburgse Starters van het Jaar!

Dries Karmaoui en Kobe Teunissen, bezielers van de jonge softwarebouwer Solvengo, zijn door Unizo Limburg verkozen tot Starters van het Jaar 2021. Het is vooral dankzij het succes van hun app WhyWaitt, waarmee horecaklanten (coronaproof) de menukaart kunnen raadplegen, een bestelling doorgeven én kunnen afrekenen, dat het duo zich in de kijker wist te werken.

Hoewel ze pas in 2020 startten met Solvengo, maken intussen al een 200-tal horecazaken gebruik van de app WhyWaitt. “De jury koos voor deze starters omdat ze bij de ontwikkeling van hun app meteen rekening hielden met de verschillende soorten gebruikers, iets wat vaak over het hoofd wordt gezien”, zegt Eva Reggers, startersadviseur van Unizo Limburg. “Darenboven kunnen Dries en Kobe nu al zeer mooie cijfers voorleggen, sloten ze duurzame partnerships af met verschillende betaal- en kassasystemen én zijn ze een zeer inspirerend voorbeeld voor andere (startende) ondernemers.”

Dries en Kobe komen allebei uit ondernemende families. De eerste is de zoon van wijlen chef-kok Moke en PXL-directeur Heidi Croes, de tweede heeft het businessbloed meegekregen van o.a. vader Yves (Het Kookhuis) en nonkel Christian (Xior). De jonge ondernemers deden vroeger ervaring op als jobstudent in de horeca, en kwamen zo, letterlijk tussen pot en pint, op het idee van hun succesvolle app. “Op piekmomenten merkten we dat obers zich de benen onder het lijf moesten lopen om te kunnen volgen met het opnemen van bestellingen”, vertelt Dries. “Tegelijk is het niet fijn voor de klanten als ze lang moeten wachten om een bestelling te kunnen plaatsen. Met WhyWaitt voorzien we een aanpasbare menukaart met een ingebouwde bestelfunctie, specifiek voor de horeca gebouwd. Deze app verlicht de werkdruk van de obers, zodat zij sterker kunnen inzetten op een excellente klantenservice.”

Kobe vult aan: “Ten eerste is onze app coronaproof, hygiënisch en efficiënt. Verder heb je geen gedrukte drank- en menukaarten meer nodig. Prijzen kunnen makkelijk zelf aangepast worden in de app. Bovendien hebben aan heel veel details gedacht, die voor de horeca net het verschil maken. Wie bijvoorbeeld steak bestelt, kan in één ruk ook de bakwijze en de saus aanduiden. Hetzelfde geldt voor de betaalwijze.”

Een zeer knap ondernemersverhaal dat Unizo Limburg nu bekroont met hun jaarlijkse prijs Starter van het Jaar. “We gaan nog veel van Solvengo horen”, besluit Eva Reggers.

Voor de liefhebbers: TV Limburg maakte een mooie reportage over dit mooie nieuwsfeit:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.