Genker Ondernemer van het jaar Dries Hoebers kopie

Dries Hoebers pakt titel als beste van Genk

Dries Hoebers, zaakvoerder van schrijnwerkerij Hotec, is de nieuwe Genker Ondernemer van het Jaar. Doorzettingsvermogen, lef, creativiteit en investeringsdrang waren enkele termen in de argumentatie van de jury om voor de 32-jarige bedrijfsleider te kiezen.

Het was voor de vierde keer dat Unizo Genk een wedstrijd organiseerde om de beste lokale ondernemer van het jaar te verkiezen. Op de awarduitreiking, dinsdagavond bij Tectum in Genk, kwam Dries Hoebers van Hotec als winnaar uit de bus. Hij haalde het voor Francis Paulussen (Jacobs Autocars) en Heidi Hamerijckx (Quick & Burger King).

Hotec is een atelier waar trappen en deuren van A tot Z worden gemaakt en afgewerkt. Het bedrijf beschikt over een modern machinepark, 40 vakmensen en eigen montage- en serviceploegen. Hotec werd in 1993 opgericht door wijlen Erik Hoebers. Zoon Dries nam al op jonge leeftijd noodgedwongen de fakkel over, en bouwde sindsdien gestaag verder aan de groei van de onderneming.

De jury is vol lof over de winnaar. "Dries is met z'n 32 jaar nog een jonge ondernemer die durft te investeren in moeilijke tijden. Bovendien creëert hij arbeidskansen voor mensen in een kwetsbare positie. Hotec kan mooie cijfers voorleggen. De zaakvoerder timmert met zijn team verder aan een mooie toekomst, gestoeld op doorzettingsvermogen, veerkracht, klantenservice en een uitstekend hr-beleid."

Dries Hoebers is verrast, maar erg blij met de award. "Ik ben zeer vereerd, maar vooral ook verrast om als winnaar uit de bus te komen. Ik draag de award op aan mijn broer Yannick en neef Geert met wie ik het bedrijf run. Het winnen van deze award was ondenkbaar zonder de inzet en gedrevenheid van heel het team. Ik geloof in het potentieel en de kracht van alle medewerkers en partners, die mee aan de basis liggen van deze overwinning. Dit met een dikke knipoog aan wijlen mijn vader Erik Hoebers die in 1993 aan de wieg stond van schrijnwerkerij Hotec."