Nieuws Limburg Driessen en Marechal willen uithalen op overnamemarkt

Driessen en Marechal willen uithalen op overnamemarkt

Driessen en Marechal willen uithalen op overnamemarkt

De Limburgse transporteur Move Intermodal maakt zich klaar voor een grote overname. Dat hebben CEO Luc Driessen en voorzitter Ivo Marechal gezegd in een gesprek met Het Belang van Limburg. Misschien verrassend: Move Intermodal realiseerde in 2020 zijn hoogste omzet ooit.

De coronapandemie heeft de logistieke sector op zijn kop gezet. Wie daar echter geen last van ondervond, waren de specialisten in multimodaal transport zoals Move Intermodal, dat geen chauffeurs nodig heeft om goederen via de trein of het schip over de grenzen te vervoeren.

In 2019 realiseerde Move Intermodal nog een omzet van 93 miljoen euro, 2020 werd afgesloten met een recordomzet van 117 miljoen euro. “Dit jaar gaan we in de richting van 131 miljoen”, zegt Driessen, die dus verwacht dat de hausse zal aanhouden. “Duurzaam transport wordt het nieuwe normaal. Als wij vroeger multimodaal transport de transportwijze van de toekomst durfden te noemen, dan waren er nog heel wat collega’s die daar niet in geloofden. Vandaag tonen de bedrijven waar wij in 2019 niet aan de bak kwamen, wel ineens belangstelling.”

“Tot nu toe was de groei uitsluitend organisch, afgezien van een paar kleinere overnames”, aldus Ivo Marechal van investeerder Down2Earth en voorzitter van de raad van bestuur. “Nu maken we ons klaar voor een grote overname. In dat opzicht zijn er al heel wat investeringen gebeurd. Ook duurzaam transport moet beantwoorden aan de eisen op het vlak van capaciteit, flexibiliteit, betrouwbaarheid en kostprijs”, weet Marechal. “Met die troeven in handen zijn we klaar om forse stappen voorwaarts te zetten, ook in de nieuwe structuur die er staat aan te komen.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Jacqueline M. 2021-03-31 18:54:05

Dikke proficiat Luc en team!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.