Nieuws Limburg Drijvende woonunits voor vluchtelingen

Drijvende woonunits voor vluchtelingen

Drijvende woonunits voor vluchtelingen

aut ark ilineIn Houthalen-Helchteren werd dinsdag de Aut-Ark voorgesteld, een drijvend woonplatform dat werd ontworpen door architect Pieter Kromwijk. De Nederlander, die samenwerkt met architectenbureau De Gregorio & Partners uit Tongeren, vond zijn inspiratie voor het woonconcept bij de aanhoudende instroom van vluchtelingen. De units bestaan uit recycleerbare materialen en maken gebruik van een nieuwe soort drijvend schuimbeton, dat door de ontwerper zelf werd ontwikkeld.

Het Houthalense communicatiebureau I-Line maakte een film over de tocht die de woning over het water aflegde van Maastricht naar Rotterdam. De documentaire werd afgelopen dinsdag in première getoond tijdens een event over ecologische bouwtechnieken in Greenville. Headliner van het programma was Véronique Houben van Airdeck.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.