Nieuws Limburg Dronematrix (Hasselt) is eerste van heel Europa

Dronematrix (Hasselt) is eerste van heel Europa

Dronematrix (Hasselt) is eerste van heel Europa

Dronematrix uit Hasselt mag als eerste in Europa officieel vliegen met een drone die aan een stroomkabel is bevestigd. Het behaalde attest bewijst dat het type Tythus van Dronematix veilig kan bediend worden in klasse 1A, de categorie voor dronevluchten van het hoogste risico.

Tythus is een drone die zijn vermogen en voeding krijgt via een kabel, verbonden met een grondstation. Op die manier is het systeem niet meer afhankelijk van een interne batterij en kan er onbeperkt mee gevlogen worden. Dronematrix heeft er een app voor gebouwd waarmee het toestel binnen alle veiligheidsparameters blijft en steeds nauwkeurig kan landen.

Het bedrijf van Frank Vanwelkenhuyzen was eerder al goed voor een wereldprimeur, toen met hun drone videobeelden in 360 graden konden gemaakt worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortrijk, Tongeren
Kortrijk

Tongerse wordt baas van Barco

De Tongerse An Steegen wordt vanaf 1 oktober co-CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij zal dan samen met Charles… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.