Nieuws Limburg Due ristoranti openen in Genk

Due ristoranti openen in Genk

Due ristoranti openen in Genk

Met Pino & Claudia in Waterschei en Sabina & Domenico in het centrum, gaan twee Italiaanse duo’s de uitdaging aan om een eigen restaurant te openen in Genk. Het eerste, van vader en dochter Guarraci, gekend van het tv-programma Mijn Keuken, Mijn Restaurant, opent op 22 januari. Het andere is de overname van het gekende Dante, dat na het pensioen van Enzo Di Biase wordt verdergezet door medewerkers die er al 17 jaar de interne keuken kennen.

Pal in de cité van Waterschei gaan Claudia Guarraci en haar vader Pino met een eigen restaurant van start. Ze hebben door hun deelname aan het programma Mijn Keuken, Mijn Restaurant een grote schare fans verzameld, die vast en zeker allemaal willen komen proeven van de Italiaanse gerechten die het duo in de eigen woning gaat bereiden. “Wat op tafel komt, staat niet in een kookboek”, zegt Claudia. “Het zijn allemaal recepten die we van ouders en grootouders meegekregen hebben.” Vanaf 22 januari zal het restaurant, toepasselijk Pino & Claudia genoemd, elke zaterdag geopend zijn. (Op weekdagen hebben de zaakvoerders nog een andere job…)

En deze woensdag is ook het gekende restaurant Dante in het centrum van Genk opnieuw open. Nadat Enzo Di Biase had aangekondigd dat hij na 32 jaar zou stoppen, werd naar een overnemer gezocht.

Er waren diverse kandidaten, maar Sabina Mantia en Domenico (Nico voor de vrienden) De Simone zorgen nu voor de continuïteit. Zeventien jaar lang draaiden ze zelf mee in de bediening van het restaurant, en kennen het huis dan ook vanbinnen en -buiten. “We bouwen verder op het bestaande concept”, zegt Sabina. ” Een deel van het personeel blijft. Lilo blijft chef-kok en Mimo chef-pizza. De gerechten waarvoor Dante gekend is, blijven dan ook onveranderd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.