tedi

Duitse Action wil vanuit Limburg hele land veroveren

De Duitse non-fooddiscounter TEDi, concurrent van het Nederlandse Action, opende zopas zijn zesde winkel in ons land. Vier daarvan liggen op Limburgse bodem. “Vanuit Limburg willen we verder groeien in België. We mikken op honderd winkels in vier jaar tijd”, klinkt het bij TEDi.

TEDi kreeg in juni 2023 voet aan de grond in ons land met een eerste vestiging in Tongeren. In januari van dit jaar kreeg ook Bilzen een TEDi en twee weken geleden, op 26 april, kreeg Limburg er in één klap nog twee nieuwe TEDi-winkels bij: in Lanaken en Leopoldsburg.

TEDi heeft plannen om nog fors te groeien in ons land. “Onze ambitie is om in vier jaar tijd honderd winkels in België te openen”, zegt Jihan Ahmed, communicatiemanager van de groep. “In België zijn we vorig jaar vanuit Limburg gestart met de opening van TEDi-winkels en de reacties van de klanten zijn daar heel positief. Dat succesverhaal willen we verder uitbreiden naar de rest van België. Als het succes blijft duren, mikken we op langere termijn op tweehonderd TEDi-winkels in België.”

Wereldwijd heeft TEDi, de afkorting van Top Euro Discount, meer dan 3.000 winkels met zo’n 34.000 werknemers verspreid over vijftien landen. De keten heeft een uitgebreid assortiment van zo’n 20.000 scherp geprijsde artikelen.