prologis

Duitse logistieke speler verhuist deel van activiteiten naar Boom

Logistiek dienstverlener Fiege verhuist in april een deel van hun activiteiten naar het nieuwe Prologis-complex in Boom. Het Duitse bedrijf huurt zo'n 25.000 vierkante meter van het nieuwbouwcomplex.

"We zijn erg blij dat we een sterk partnerschap zijn aangegaan met Prologis, die de uitdagingen binnen onze business begrijpt", zegt Koen Verschoren, operations director België bij Fiege. "Met deze nieuwe operationele basis bieden we een strategische locatie in het hart van Europa die tegemoetkomt aan de toenemende vraag van klanten naar duurzame infrastructuur."

Lees ook: Prologis bouwt in Boom logistiek centrum van 50.000 m²

Boom DC2, het nieuwbouwcomplex van Prologis in Boom, werd gebouwd met oog op verhuur aan logistieke spelers en is in totaal 50.000 vierkante meter groot. De helft werd nu dus verhuurd aan het Duitse Fiege.

"We zijn verheugd om onze diensten te verlenen aan Fiege in België", aldus Gina Helmond, vice president en hoofd leasing en capital development bij Prologis. "Inmiddels is de helft van het gebouw verhuurd, de resterende 25.000 m² is nog beschikbaar. Het feit dat we een aanzienlijk deel van het terrein al voor de oplevering hebben verhuurd, toont de groeiende vraag naar vakkundig logistiek vastgoed in deze regio."