Nieuws Limburg Duitsers sluiten zakkenfabrikant Airflo in Overpelt

Duitsers sluiten zakkenfabrikant Airflo in Overpelt

Duitsers sluiten zakkenfabrikant Airflo in Overpelt

De producent van stofzuigerzakken Airflo Europe in Overpelt gaat dicht. Dat heeft de directie van het Duitse moederbedrijf Melitta aangekondigd. De productie wordt volledig overgeheveld naar het Duitse Spenge, waar de capaciteit momenteel onderbenut blijft. “Nochtans draait ons bedrijf heel goed,” zegt plantmanager Kristof D’hont. “We hebben vorig jaar de omzet kunnen verhogen met 10% tot een totaal van ongeveer 10 miljoen euro. Het is echter op groepsniveau dat we een tik hebben gekregen. Dat komt omdat er steeds meer stofzuigers zonder zak worden verkocht. Bovendien is er erg scherpe concurrentie uit China. Dit heeft tot onderbenutting van de capaciteit in Duitsland geleid, waardoor ons volume naar ginds zal verhuizen.”

Hierdoor verliezen 26 arbeiders, 2 bedienden en 5 tijdelijken hun job. Volgens de Wet Renault zal het overleg met de vakbond opgestart worden. De Duitse directie van Wolf PVG-Melitta (dat onder andere ook de koffiefilters maakt) heeft wel al beloofd alle wettelijke vereisten te zullen nakomen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.