Dujardin neemt nieuwe start dankzij Varey

Dujardin Varey

HVAC-groothandel en energiespecialist Dujardin uit Hasselt heeft zopas een nieuwe start genomen. Na enkele moeilijke jaren is het bedrijf nu in handen van sectorgenoot Varey uit Hechtel-Eksel. “Deze synergie vormt het perfecte huwelijk,” zegt commercieel directeur Danny Vanwinkel van Dujardin. “Nu voegen wij ook de industrie toe aan ons klantenbestand,” weet Franky Vandael van Varey. “De toekomst oogt rooskleurig.”

Dujardin gaat voortaan als een divisie van Varey door het leven. De twee zullen samen 41 werknemers tellen. “Nu versterken wij elkaar en gaan ze ons niet zomaar kunnen wegcijferen in de provincie. In Noord- en Midden-Limburg zijn we goed vertegenwoordigd, met een aanbod dat een one-stop-shop toelaat,” beschrijft Vandael.

De twee familiebedrijven hebben de handen in elkaar geslagen sinds 1 oktober. “Wij zijn helemaal terug, en dat in een alsmaar moeilijker wordende branche," zegt Vanwinkel, die benadrukt dat Dujardin zijn eigenheid blijft behouden. “Er waait weer een frisse wind door onze organisatie en al onze activiteiten worden nieuw leven ingeblazen. Maar wat goed was, zal uiteraard ook zo blijven.”

GeHo