E-power werft eensklaps 20 monteurs aan

De producent van generatoren E-power uit Nieuwerkerken zoekt maar liefst 20 monteurs om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Dit net op een moment dat technische profielen haast onvindbaar zijn. En dus wil E-power het proberen via een innovatieve rekruteringstechniek: open hiring. Het komt er op neer dat 20 kandidaten meteen een contract krijgen aangeboden en vervolgens via maatgerichte opleidingen zich verder in het takenpakket kunnen bekwamen.

E-power kan de bestellingen nauwelijks bijhouden en zoekt daarom 20 monteurs die er meteen kunnen invliegen. Geen sinecure... Het bedrijf van Kurt Van Dal heeft daarom Flexer ingeschakeld, het uitzendbureau uit de Hasseltse Umani-groep. Samen met de VDAB werd een traject uitgewerkt, waarbij de monteurs worden aangeworven via een systeem van 'open hiring'.

"We hebben eerst de kandidaten grondig gescreend, vooral op basis van hun motivatie", legt Paulien Beckers, HR Consultant van Flexer, uit. "Vervolgens hebben we hen uitgenodigd bij E-power voor een kennismaking met het bedrijf. Eens overtuigd, mogen ze onmiddellijk een contract ondertekenen en kunnen ze meteen worden ingeschakeld voor de versterking van het productieproces."

Op dat moment begint een intensief opleidingstraject. "Als blijkt dat er nog nood is aan een bijkomende technische opleiding, sturen we hen naar de T2-campus in Genk, waar de VDAB een krachtig traject van 10 dagen volledig op maat van E-power heeft uitgewerkt", aldus Kim Vandebroek, ook HR Consultant bij Flexer.

Het proefproject is het proberen waard. “We zijn voortdurend op zoek naar vakbekwame mensen”, aldus Stien Van Impe, HR en Facility-manager van E-power. “Ons bedrijf groeit heel snel op de site in Nieuwerkerken, maar door de war for talent worden we afgeremd. Dat Flexer en VDAB ons via een creatieve benadering kunnen helpen, wordt enorm gewaardeerd. Het is door deze innovatieve technieken en het meedenken met de klant, dat wij invulling kunnen geven aan onze ambities en de tewerkstelling in Limburg verder kunnen opdrijven."