Mercedes elektrisch

E-salon langs de grote schans

Een heus autosalon met alleen maar elektrische voertuigen. Dat is wat Corda Campus vrijdag organiseerde op de grote bezoekersparking. "We willen iedereen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met verschillende types van elektrische wagens. Ongekend is onbemind, en net daar willen we verandering in brengen", zegt campusdirecteur Raf Degens.

Corda Campus heeft een hele week lang diverse activiteiten opgezet in het teken van mobiliteit. De afsluiter en het hoogtepunt was het E-salon, een elektrisch autosalon waar iedereen naar hartenlust kon testrijden met verschillende merken en wagens. De gerenommeerde Limburgse merkengarages Groep JAM (Mercedes-Benz), Celis (Volvo), A&M Invest (BMW, VW, Audi,…), Paesmans (Renault), De Schaetzen (Ford), Van Mossel (Peugeot, Citroën,…) en Boden (Opel) brachten al hun elektrische modellen mee naar Corda. Daarnaast waren ook Tesla en Polestar present.

“Van 11 tot 18 uur kreeg je een professionele uitleg over alle voertuigen en kon je een testrit maken”, legt Raf Degens uit. “We vinden het als innovatieve campus nodig om bedrijven en hun medewerkers klaar te stomen voor een tijdperk waarin elektrische mobiliteit steeds belangrijker wordt. Tijdens de Week van de Mobiliteit hebben we de focus gelegd op diverse aspecten van innovatie: denk aan infosessies over mobiliteitsmogelijkheden, elektrische steps, fietsdagen, en nog veel meer. We sloten de week af met een E-salon, waarop alle elektrische wagens konden getest worden. Dat vinden wij belangrijk om de doorbraak naar duurzame mobiliteit te faciliteren. Er komt beslist nog een volgende editie!”