olearys

‘Eatertainment’ in nieuwe horecazaak van 4.000 m2

Interieur Weygers is nog druk in de weer om de laatste hand te leggen aan de sportsbar O'Learys in het TT-center van Hasselt. Maandag opent het langverwachte horecaconcept van zaakvoerders Steven Malysse en Jurgen Staels. Ze hebben kosten noch moeite gespaard om er een waar pareltje van te maken. Want het moet gezegd: de combinatie van high level horeca met diverse vormen van entertainment, zoals bowling (18 banen), karaoke (7 rooms), pool (8 tafels) of de arcade-games (40) is ongezien in Limburg.

Maar liefst 5 miljoen euro hebben de franchisenemers van het internationale O'Learys vrijgemaakt om 4.000 vierkante meter in het TT-center in te richten als een state-of-the-art restaurant, pub en entertainment-center. En ja: we waren bij de rondleiding -in avant-première- best onder de indruk. Jurgen Staels, één van de twee zaakvoerders en investeerders, zorgde voor een persoonlijke rondleiding.

"Bij het onthaal worden de fans, want zo noemen wij onze gasten, naar de sectie begeleid waar ze voor gekomen zijn", zegt hij. "Links vind je het restaurant, goed voor 250 zitplaatsen. Heel eerlijk? Het niveau van onze keuken is echt bovengemiddeld. Heel wat van onze fans komen dus gewoon naar O'Learys om lekker te eten in een gezellig kader. En dat kan perfect."

Rechts van het onthaal beginnen de diverse vormen van entertainment, met 7 karaoke-rooms. "Karaoke is en blijft een topbeleving, voor jong en oud", stelt Staels. "We hebben 7 thema-kamers ingericht, van après-ski over disco tot het Hasseltse jeneverkot... Groepen van 2 tot 40 mensen kunnen er reserveren om binnen hun privé-setting helemaal uit de bol te gaan."

Verder in het complex staat tientallen sport- en speltoestellen opgesteld. Maar liefst 8 pooltafels, diverse basket free-throw settings, airhockey, darts, een shuffle-board (het langste ter wereld), enzovoort. Om te spelen kan je een kaartje met credits aanschaffen en vervolgens doorheen het complex diverse spelletjes doen.

"Onze pub is als het ware het hart van O'Learys", vertelt Jurgen Staels, die samen met zijn vennoot al een eerste zaak in Gent heeft geopend. "Specialiteit zijn de cocktails, die hier vers gemaakt worden. We hebben ongeveer 40 verschillende keuzes."

Verscholen achter de muur: een spiksplinternieuwe, state-of-the-art bowlinghal, met 18 banen. Modern en mooi: heel professioneel opgevat.

Mede-zaakvoerder Steven Malysse is erbij komen zitten: "In het hele complex hangen we ongeveer 100 tv-schermen, waar de hele dag door sportwedstrijden op te zien zijn", zegt hij. "Fans die een bepaalde wedstrijd, is het nu boksen, F1 of voetbal, op het scherm voor hun neus willen zien, moeten dit gewoon even melden en dan switchen we het kanaal..." Malysse is klaar voor de start in Hasselt. "Het zijn drukke maanden geweest", getuigt hij. "Je ziet, het zijn de laatste loodjes, , maar dat komt zeker goed tegen 2 oktober als het grote publiek welkom is!