megasmooth-300×259-2

Ebema investeert 1,5 miljoen in nieuwe betontegel

Wie dacht dat er in betonproducten nauwelijks innovatie mogelijk is, heeft het grondig mis. Ebema, met vestigingen in Zutendaal en Rijkevorsel, bewijst het tegendeel. “Zo hebben we het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in de productiefaciliteiten van Megasmooth, een gloednieuwe tegel met het uitzicht van gepolierd beton,” zegt Jan Panis, afgevaardigd bestuurder van Ebema. “De inrichting van een volledige hal werd hier op afgestemd. Dit, samen met bijkomende opslagruimte, was in totaal goed voor een investering van 1,5 miljoen euro.”

Eveneens nieuw in het aanbod van Ebema zijn de Smooth Objects On Demand, hedendaagse ontwerpen van straatmeubilair die op maat worden geproduceerd in samenspraak met architecten, urbanisten en eindklanten. “Een mooi voorbeeld hiervan is het theaterklasje dat we gemaakt hebben om een gezellig hoekje te creëren op de speelplaats van een school,” zegt Sonja Kuypers, commercieel directeur.

Deze nieuwe toepassingen stemmen Ebema hoopvol voor de toekomst. “We willen uiteraard graag beter doen dan in 2010, een jaar dat vergelijkbaar was met 2009. Zowel in het begin als op het einde hebben we een lange periode van weerverlet gehad, waardoor onze omzet iets lager uitkomt (38,2 miljoen euro). Maar omgerekend per gewerkte dag, hebben we het zelfs iets beter gedaan. Een trend die we zeker willen aanhouden.”