Patrick Bynens

Ebema start zoektocht naar nieuwe CEO

Ebema, de Zutendaalse producent van betonproducten, wijzigt vanaf januari zijn management. Patrick Bynens, die sinds 1,5 jaar de positie van CEO bekleedt, heeft besloten een stap terug te zetten omwille van gezondheidsredenen. Ebema gaat dus op zoek naar een nieuwe CEO om het familiebedrijf door zijn volgende groeifase te leiden.

Tot eind december blijft Patrick Bynens actief als CEO. Intussen gaat de voorzitter van de raad van bestuur, Mimi Lamote, samen met de familie Panis en het management op zoek naar de juiste CEO om Ebema verder te laten groeien.

Patrick Bynens blijft met zijn waardevolle kennis en ervaring ook na december een rol spelen binnen het Limburgse familiebedrijf, onder andere vanuit de raad van bestuur. “Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en ik kijk ernaar uit om Ebema ook vanuit deze nieuwe rol te blijven ondersteunen," aldus Patrick Bynens.

Mimi Lamote verklaart: "Onder het leiderschap van Patrick heeft Ebema significante stappen gezet op het vlak van productkwaliteit, processen en duurzaamheid. Samen met het Ebema-team heeft hij de Ebema Group terug ‘on track’ gekregen, zowel qua omzet als resultaat. We gaan resoluut op deze ingeslagen weg verder. Voor onze klanten en medewerkers verandert er dus niets", klinkt het geruststellend. De nieuwe topman of vrouw moeten bij voorkeur op de jaarwisseling het roer in handen nemen.