Echo liep vorig jaar het meest in de kijker

Volgens meer dan een kwart van de respondenten van onze eindejaarspoll was Echo uit Houthalen-Helchteren het bedrijf dat in 2010 het meest in de belangstelling stond. Het staat vast dat de investering in een nieuwe productiesite in Genk hiertoe heeft bijgedragen. Op 16 april waren er ruim 300 genodigden te gast voor de officiële opening van de fabriek in vloerelementen uit voorgespannen beton. De buitenlandse expansie en de geleidelijke machtsoverdracht van Marc Cuyvers aan zijn zoon Bob, waren andere blikvangers in het bewogen jaar van Echo.

Een zeer verdienstelijke tweede was het bedrijf Levenstond Seafood uit Vlijtingen (Riemst). De spectaculaire groei van het jonge visverwerkende bedrijf ging niet onopgemerkt voorbij. Bijna 22% van de deelnemers aan onze poll koos deze onderneming als de meest opvallende van 2010.

Op respectabele afstand volgde Diresco uit Genk met 9% van de stemmen. Als eerste van de bedrijven die niet in het voorgestelde keuzemenu stonden, kwam klimatisatiebedrijf ABN uit Bilzen uit de bus. De verkiezing van bedrijfsleider Jo Nelissen als 'creative enterpreneur' op de internationale JCI Awards speelde daarbij zeker een rol.

Proficiat aan al de bedrijven die door hun uitstekende prestaties positief in het nieuws zijn gekomen! Het is duidelijk dat investeringsdrang, creativiteit en lef erg op prijs worden gesteld. Wij hopen op bevestiging voor 2011 en rekenen op vele anderen om hun voorbeeld te volgen.