HartVoorLimburg_RL_007

Echt waar: nieuwe Mercedes voor amper 5 euro

Mercedes-dealer Groep JAM pakt uit met een stunt: wie een kraslot van 5 euro koopt ten voordele van Een Hart voor Limburg, kan op 27 mei een splinternieuwe Mercedes A-Klasse winnen. De gift van de Limburgse garagegroep past in het kader van de Eendjesrace, het grootste fundraising-evenement van het land.

Een Hart voor Limburg biedt al vele jaren concrete ondersteuning aan projecten die de levensomstandigheden van kansarme kinderen in de provincie verbeteren. Eén van de voornaamste acties die jaarlijks worden opgezet, is de Eendjesrace. "Via serviceclubs, scholen, bedrijven en tal van andere partners gaan we zo'n 70.000 plastic badeendjes aan de man brengen", vertelt Koen Buysse, de zanger van Zornik, die peter is van het project. "Wie voor amper 5 euro een eendje koopt, krijgt bovendien een krasbiljet met een code. Die code moet je registreren op een website, en wordt tegelijk afgedrukt op een tweede, wedstrijd-eendje. Dat wordt op 27 mei -tijdens een grote familiehappening- losgelaten in de Demer voor een heuse race. De eigenaar van het eendje dat het eerst de finish overschrijdt, wint een splinternieuwe Mercedes A-Klasse, geschonken door Groep JAM."

Give Back

Verenigingen die meehelpen om eendjes te verkopen, kunnen daar ook zelf hun voordeel mee doen. Een deel van de opbrengst die ze verzamelen, mogen ze immers houden om de eigen clubkas te spijzen of aan andere goede doelen te schenken.

Paasgeschenk
Bedoeling is dat ook bedrijven een creatieve invulling geven aan hun steun voor het project. Carglass bijvoorbeeld schenkt het voltallige personeel een origineel paasgeschenk, dat naast chocolade, bestaat uit een eendje en een kraslot. Er zijn ook handelaars en bedrijven die een groot aantal loten opkopen om te verdelen onder hun klanten. Misschien geven ze zo wel een Mercedes weg?!

Om de milieujongens gerust te stellen: de plastic eendjes worden na de race allemaal netjes uit de Demer gevist. Ondernemer Jan Kriekels zal er nadien, samen met een aantal kinderen, een prachtig kunstwerk mee maken.

Zelf het project steunen? Alle informatie is terug te vinden op deze website!