Edibo verkoopt nu al helft van 2010

Nu de industriële conjunctuur opnieuw op kruissnelheid geraakt, lopen ook de orderboekjes van de industriebouwers geleidelijk aan weer vol. Bij Edibo in Lommel zijn de vooruitzichten alvast positief. “Op dit moment hebben we al evenveel verkocht als de helft van heel 2010,” zegt gedelegeerd bestuurder Herman Swings. “We zijn dus blij dat we in de mindere periode het hele personeel aan boord hebben gehouden, en zelfs een tiental mensen extra hebben aangeworven. Die blijken nu broodnodig. Temeer omdat de periode tussen de keuze voor een aannemer en de gewenste startdatum van het project, nog altijd bijzonder kort is. We moeten dus voldoende mensen stand-by hebben om flexibel op de vraag van onze klanten te kunnen inspelen.”

Eén van de grote projecten die Edibo op stapel heeft staan, is het nieuwe logistieke centrum voor Groep Essers in het Waalse Courcelles. “Het gaat om een oppervlakte van 20.000 m2,” legt Herman Swings uit. “Als er opnieuw in de logistieke sector geïnvesteerd wordt, is dat meestal ook een goed teken voor de conjunctuur. We kijken daarbij ook naar Wallonië, waar een positieve stroom van nieuwe projecten zich aandient.”

Edibo sloot het vorige boekjaar af met een omzet van ongeveer 29,5 miljoen euro. Het aantal werknemers nam toe van 80 naar 90.