Edison Energy wordt makelaar in stroom

De van origine groene energieleverancier Edison uit Hasselt, gaat nu ook als makelaar optreden voor de aankoop- en verkoop van elektriciteit. "We treden op als tussenpersoon, vooral voor kmo's," zegt mede-stichter Bert Creemers in DVO. "Waar in het Verenigd Koninkrijk 60 procent van de energiemarkt in handen is van brokers of tussenpersonen, is dat bij ons in het middensegment haast onbestaande. We nemen dus een pioniersrol op."

[caption id="attachment_18421" align="alignright" width="300"]Visualisatie van de nieuwe molens bij Tubobel. Visualisatie van de nieuwe molens bij Tubobel.[/caption]

Edison Blue, zoals deze tak zal heten, gaat na een analyse van de behoeften bij de klant, de markt afschuimen naar de beste leverancier. De makelaar krijgt vervolgens een commissie, zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij onafhankelijke verzekeringskantoren of intermediairen in de telefoniemarkt. Edison kiest voor diversificatie omdat het als aanbieder van groene stroom (Edison Energy Green) te sterk afhankelijk is van de subsidiereglementen. Hierdoor schommelt deze markt te sterk. Dat neemt niet weg dat Edison Green de eigen productiecapaciteit van groene energie verder uitbreidt. Zo nam het onlangs de installaties over van het failliet verklaarde V&R Solarcompany en kreeg het de afgelopen weken nog groen licht voor de bouw van 2 windturbines op de site van Tubobel in Tessenderlo. Deze groene stroom wordt rechtstreeks verkocht aan grotere spelers in de markt (JBC, Brother, Comfort Energy, Jaga,...) en aan energieleveranciers.