PV Park 2

Edison wordt grootste na overname

Patronale Solar, een joint venture tussen het Limburgse Edison Energy Group en verzekeringsmaatschappij Patronale Life, heeft de Belgische zonnepanelenparken van Sunrock overgenomen. Daarmee wordt het bedrijf de grootste producent van zonne-energie in ons land.

Edison Energy werd in 2010 opgericht door Davy Verheyden, Diederik Baeté en Bert Creemers. Vanuit de Corda Campus bouwden ze in snel tempo hun bedrijf uit tot een belangrijke speler in de aanleg en het onderhoud van eigen zonnepanelenparken. Er werden tevens een aantal overnames gedaan. Edison ging zich verder diversifiëren, onder meer in de verkoop van PID-boxen en als makelaar van stroom. In 2015 werd een alliantie gesloten met Patronale Life, waardoor de groep een 100-tal zonneparken in het bezit kreeg.

Met nu ook nog de parken van Sunrock erbij komt het totaal op 208 productiesites. Hiermee beschikt Patronale Solar over een totaalvermogen van 75,5 MWp, goed voor de jaarlijkse voorziening van 25.000 gezinnen. Het gaat in totaal om 340.000 zonnepanelen die jaarlijks 35.000 ton CO₂ besparen.

“Deze overname en bijbehorende schaalvergroting laten ons toe verdere efficiëntievoordelen te genereren binnen ons huidig expertisegebied", zegt Bert Creemers, thans Managing Director van Patronale Solar. "We hebben de ambitie om de komende jaren verder te groeien tot een totale productiecapaciteit van 150 MWp, waarmee we 50.000 gezinnen kunnen voorzien van groene energie. We kijken daarbij ook hoe projecten in zonne- en windenergie in de rest van de Benelux hierbij een rol kunnen spelen.”