Nieuws Limburg Een nieuwkomer in de familie: het succesverhaal van Heyeveld en LRM

Een nieuwkomer in de familie: het succesverhaal van Heyeveld en LRM

Leon Peters, zaakvoerder Heyeveld, in gesprek met Gunter Plevoets, Head of Corporate Lending LRM.

Een nieuwkomer in de familie: het succesverhaal van Heyeveld en LRM

Zeven jaar geleden schoof LRM mee aan tafel bij familiebedrijf Heyeveld. Gunter Plevoets, Head of Corporate Lending bij LRM, en Leon Peters, zaakvoerder van Heyeveld, nemen nu hun samenwerking onder de loep.

Van kapitaal tot strategie

“In 2013 gingen we door een moeilijke periode. Maar onze toekomstplannen wilden we niet opgeven”, herinnert Leon zich. “LRM heeft ons toen een nieuwe start gegeven. Dankzij hun groeikapitaal konden we onze plannen waarmaken. Het was ook een hefboom voor extra bankfinanciering.”

“Toch waren we er niet alleen voor de financiële bijdrage”, vult Gunter aan. “We gaven ook strategisch en inhoudelijk advies. Dat noemen wij ‘smart money’.”

Duurzame investeringen

Bij Heyeveld kweken ze planten met oog voor duurzaamheid. “Zo halen we warmte uit de bodem, ligt er 5.000 m2 zonnepanelen op het dak en kiezen we voor duurzame teelmethodes”, vertelt Leon. Ook in de toekomst wil het bedrijf daarin blijven investeren.

“Bij LRM kunnen we zo’n verantwoord ondernemerschap alleen maar aanmoedigen”, aldus Gunter. “Sinds 2016 zetten wij ook volop in op grootschalige energieprojecten.”

Sterke groei

Leon is de derde generatie van dit familiebedrijf. “We hechten belang aan onze familiewaarden en langetermijnrelaties. Door daar de focus op te blijven leggen, zijn we door die moeilijke periode gekomen en ziet de toekomst er veelbelovend uit. Ook onze export breidt uit. Zo reikt onze afzetmarkt al tot in Azië.”

“Daaruit blijkt dat onze groeifinanciering haar effect niet gemist heeft”, besluit Gunter. “We kijken alvast uit naar wat de toekomst brengt.”

LRM Growth Talks

LRM versnelt, versterkt en ondersteunt al meer dan 25 jaar Limburgse privé-ondernemingen en familiebedrijven. Hun leningen en risicofinancieringen ruggensteunen ze met strategisch en inhoudelijk advies. Hoe die samenwerkingen verlopen, ontdek je tijdens de LRM Growth Talks.

Beluister of bekijk de LRM Growth Talk van Leon Peters en Gunter Plevoets.

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.