Nieuws Limburg Eerst Limburg, dan de wereld: het succesverhaal van TrendMiner en LRM

Eerst Limburg, dan de wereld: het succesverhaal van TrendMiner en LRM

Thomas Dhollander, cto TrendMiner, in gesprek met Tom Aerts, head of investments LRM.

Eerst Limburg, dan de wereld: het succesverhaal van TrendMiner en LRM

Tien jaar geleden kruisten de wegen van LRM en TrendMiner. Sindsdien is er veel veranderd. Tom Aerts, head of investments bij LRM, en Thomas Dhollander, cto van TrendMiner, blikken terug op een indrukwekkend parcours.

Kapitaalronde

“Voor 2010 had TrendMiner al enkele investeringsrondes doorlopen,” begint Tom, “maar dat jaar werd LRM de hoofdinvesteerder.”

“Dat was een belangrijke kapitaalronde”, gaat Thomas verder. “We konden zo ons developmentteam versterken, de eerste salesprofielen aannemen en naar de markt trekken met een eerste productmodule.”

Internationale interesse

TrendMiner ontwikkelt onder meer dataminingsoftware voor internationale productiebedrijven. Het bedrijf zette dan ook al snel in op internationalisering. “Met de hulp van LRM zijn we eerst gestart in Nederland en Duitsland en daarna in de VS. Hun begeleiding toen was erg waardevol.”

In 2018 werd TrendMiner gekocht door het Duitse Software AG. “Ook toen hebben we het advies van LRM enorm gewaardeerd. We merkten dat ze er een succes van wilden maken, net als wij.” Tom knikt: “Software AG was de ideale partner om TrendMiner verder te helpen groeien. In één klap was het bedrijf actief in 70 landen.”

“LRM wilde er een even groot succes van maken als wij.”

Thomas Dhollander, cto TrendMiner

Exponentiële groei

“Voor de overname verdubbelde onze omzet elk jaar”, herinnert Thomas zich. “Nu hebben we een 150-tal klanten en zijn zo’n 1.000 fabrieken met TrendMiner verbonden voor data-analyse. In 2010 waren we nog maar met zes. Nu zijn we met een 100-tal mensen, waarvan er 70 in de regio werken.”

“Een innovatief product, lokale verankering en internationalisering: wat een mooi traject. We zijn trots dat we er deel van mochten uitmaken”, besluit Tom.

LRM Growth Talks

LRM versnelt, versterkt en ondersteunt al meer dan 25 jaar Limburgse privé-ondernemingen en familiebedrijven. Onze leningen en risicofinancieringen ruggensteunen we met strategisch en inhoudelijk advies. Hoe deze samenwerkingen verlopen, ontdek je tijdens de LRM Growth Talks.

Bekijk of beluister de volledige Growth Talk van Thomas Dhollander en Tom Aerts op Spotify.

LRM is een investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg ontgint en stimuleert.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.