Nieuws Limburg Eerste adviseurs in familievermogens halen de meet

Eerste adviseurs in familievermogens halen de meet

Eerste adviseurs in familievermogens halen de meet

Aan de UHasselt zijn zopas de eerste adviseurs in familievermogens afgestudeerd. Ze volgden met succes een masterclass die gericht is op de professionele begeleiding van familiale aandeelhouders.

De proclamatie van de eerste lichting deelnemers aan de Masterclass Adviseur Familievermogens vond enkele weken geleden plaats aan de UHasselt. De 25 alumni ontvingen er hun getuigschrift uit handen van academisch directeur prof. dr. Allard van Riel en academisch coördinator prof. dr. Anneleen Michiels.

Ze wisten met vrucht een programma af te ronden dat in nauwe samenwerking met Peter Vandeput (Van Havermaet) werd uitgewerkt. Tijdens 9 interactieve avonden reikten academici en praktijkexperten via lezingen, discussies en getuigenissen de nodige actuele en multidisciplinaire kennis aan omtrent het adviseren van familievermogens.
Professor Anneleen Michiels legt uit: “Familiebedrijven vormen de spil van onze economie. De families achter deze bedrijven hebben meer en meer nood aan nieuwe, specifieke diensten van hun financiële, juridische en fiscale adviseurs. Met deze opleiding willen we hier ons steentje aan bijdragen en bieden we -naast inzichten en tools uit academisch onderzoek- ook getuigenissen van experts inzake governance, familiedynamieken, investeringen en estate planning. De eerste editie was meteen een schot in de roos, vandaar dat we blij zijn om reeds een tweede editie te kunnen lanceren.” Deze tweede editie start in januari 2023.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.