MEDPOINT_vestiging_sint-Truiden_initiatiefnemers kopie

Eerste co-working voor medische beroepen geopend

Artsen, specialisten en paramedische beroepers die een praktijkruimte willen huren en daarbij gebruik willen maken van een aantal ondersteunende diensten, kunnen hiervoor voortaan terecht bij Medpoint in Sint-Truiden, het eerste co-working centrum voor medische beroepen in ons land. Diverse Limburgse ondernemers die hierin participeren, plannen nog meerdere van deze centra.

Medpoint is een gloednieuw multidisciplinair centrum voor (para)medische beroepen op de Tongersesteenweg in Sint-Truiden. Bedoeling is dat huisartsen, specialisten en paramedici hier een vaste of flexibele ruimte huren, en vooral, dat zij door een gemeenschappelijke dienstverlening worden ‘ontzorgd’ van een aantal niet-medische verplichtingen.

Medeoprichter Jens Raskin legt uit: “Naast het aanbieden van ultra-moderne instapklare kabinetten, biedt Medpoint ook een aantal ondersteunende diensten aan, waardoor onze artsen en paramedici zich 100% kunnen focussen op hun werk en het welzijn van hun patiënten.” Het gaat om faciliteiten als wachtruimte, onthaal, ontspanningsruimte, schoonmaak, online boekingssysteem, volumekorting op medisch materiaal, enzovoort.

Dokter Julie Nassen, huisarts en mede-oprichtster, zegt: “Door kabinetten te delen maak je alles een stuk betaalbaarder voor iedereen en kunnen we onze mensen meer aanbieden voor minder.” De artsen kunnen ook makkelijk naar elkaar doorverwijzen. De directe samenwerking onder één dak verhoogt het rendement en de kwaliteit. “En ook de aanwezige technologie en infrastructuur zorgt ervoor dat de artsen en paramedici in de watten worden gelegd,” zegt Valerie Cesar, medeoprichtster van het centrum en zaakvoerder van architectenbureau Architime. “De inrichting is vernieuwend. Het is hier huiselijk gezellig, in plaats van de kilheid in klassieke dokterspraktijken.”

Volgens de initiatiefnemers komen er zeker nog andere vestigingen van Medpoint. De locaties worden momenteel onderzocht.
KMe/JCr.