portrait-Karen-Celen-74 kopie

Eerste hulp bij het nadenken over je carrière

Thalento, de gekende Limburgse ontwikkelaar van online assessments met hoofdkwartier op Corda Campus, heeft een nieuwe toepassing op de markt gebracht. ThalentMe toont medewerkers hun talenten en hoe ze zich verder kunnen ontplooien. “Door de coronacrisis denken mensen meer na over hun carrière”, vertelt Karen Celen van Thalento. "Ze stellen nieuwe doelen en willen nieuwe talenten ontwikkelen. ThalentMe helpt hen daarbij. Het is een wetenschappelijk onderbouwde oplossing, waarmee bedrijven vlot het talent binnen hun organisatie in kaart brengen."

De naam ThalentMe is een woordspeling op de Engelse zin ‘tell me about my talents’. “Dat is ook precies wat deze oplossing doet”, aldus Karen Celen van Thalento, de onderneming die software maakt voor hr-toepassingen, en behoort tot de Prato-groep van Joris Peumans. Van oprichter Ben Greeven werd overigens onlangs afscheid genomen. “ThalentMe vertrekt vanuit de medewerker om zo competenties en talenten aan het licht te brengen op drie niveaus: top skills, potentieel en uitdagingen. De test houdt ook een spiegel voor door de talenten te vergelijken met het zelfbeeld van de persoon. Met de resultaten van het assessment kan je persoonlijke ontwikkelingsplannen opstellen of performancegesprekken voeren. Het rapport bevat ook ontwikkeltips waar hr-professionals en medewerkers meteen mee aan de slag kunnen. Op die manier worden die laatsten beter ondersteund en kan talent optimaal ingezet worden.”

ThalentMe steunt op een sterke wetenschappelijke basis: het Persoonlijkheids- & Motivatie Assessment van Thalento, een objectieve en gevalideerde vragenlijst die al meer dan 10 jaar bestaat en gebaseerd is op het Big Five-model. “Daardoor is het een erg betrouwbare oplossing, die bovendien een goede aanvulling is op de assessments en bevragingen die nu al gebruikt worden door hr-professionals. Die rapporteren meestal op groepsniveau of anoniem, waardoor ze niet altijd tegemoetkomen aan individuele noden. ThalentMe doet dat wel”, besluit Karen Celen.