Robbert De Wit

Eerste multimerkenwinkel met ‘speciallekes’ in Maasmechelen Village

Afgelopen weekend werd in outletcenter Maasmechelen Village een bijzondere nieuwe winkel geopend. Halo, de zaak van ondernemer Robbert De Wit, presenteert er collecties van streetwear, sneakers en juwelen die je nergens anders vindt. De eerste dagen liep het alvast storm voor het originele concept, dat tot dusver alleen in Hasselt was te vinden.

Vanuit zijn passie voor mode ging de Looise ondernemer Robbert De Wit ervaring opdoen in de Antwerpse retail. Die kennis vertaalde hij zes jaar geleden naar een eigen zaak in Hasselt: Halo. “We hebben van bij de start gekozen voor high-end merken met een bepaalde exclusiviteit”, zegt hij. “Het gaat om hippe kleding en sneakers die je in de wijde omgeving (zo goed als) nergens vindt. Onze klanten zijn dan ook mensen die op zoek zijn naar ‘iets speciaals’.”

Die klanten weten intussen de weg naar Halo in de Ridderstraat goed te vinden. “Het publiek dat van onze stijl houdt, is heel nieuwsgierig naar de nieuwe ontdekkingen die we in binnen- en buitenland hebben gedaan”, vertelt de zaakvoerder. “We breiden het aanbod in onze winkel dan ook voortdurend uit. En tegelijk zetten we in op de online shop, die zowat 90% van ons volume vertegenwoordigt. Het is soms gek om vast te stellen dat we bestellingen ontvangen uit alle uithoeken van de wereld.”

Nieuw in de Village
Wie spreekt over high-end modemerken komt automatisch uit bij Maasmechelen Village. “We hebben hier nu een tweede winkelpunt geopend, met een aanbod dat erg complementair in de individuele merkenwinkels”, aldus nog Robbert De Wit. “Wij presenteren collecties van zo’n 30 merken van streetwear, sneakers en accessoires die je in de andere shops niet vindt. Ook al hebben die merken hier een apart verkooppunt, toch blijven wij uniek. Halo is in feite de eerste multimerkenwinkel in Maasmechelen Village. Op zich al een primeur. En dat wekt duidelijk veel belangstelling op, want het is hier de eerste dagen erg druk geweest.”

Een bijzondere eyecatcher in de winkel is de juwelencollectie van Drool, ontworpen en handgemaakt door Maxine Claessens. “Je vindt bij Halo onze ‘custom line’ met juwelen in sterling zilver die we exclusief voor deze zaak hebben ontwikkeld”, vertelt de ontwerpster. “Het design en de productie in opdracht van de klant, is een specialiteit van Drool.”

De nieuwe winkel van Halo in Maasmechelen zal voorlopig tot eind april geopend zijn. “En daarna zien we wel”, houdt Robbert De Wit alle opties open.