qjobs active

Eerste overname voor Peltse Q Jobs

Q Jobs, de HR-groep van Tessy Damen en Paul Kerkhofs uit Pelt, heeft een eerste overname gerealiseerd. In Nederland werd de uitzendorganisatie Active Personeelsdiensten ingelijfd. Na de oprichting van een eigen tak in Duitsland, is Q Jobs nu in 3 landen actief.

Q Jobs werd in 2003 opgericht als uitzend- en selectiekantoor, met specialisatie in de bouwsector. Tessy Damen stelde vast dat bedrijven nood hadden aan een HR-specialist voor het rekruteren van personeel met een technische achtergrond. Inmiddels is Q Jobs stevig blijven groeien, en werd de focus verbreed naar takken als industrie, office, bouw, technische en logistieke profielen.

“In België hebben we met Q Jobs de voorbije 15 jaar op een organische manier een landelijke dekking uitgebouwd", zegt CEO Sem Franssen. "We zijn ondertussen met 25 kantoren in elke Vlaamse en Waalse provincie actief, behalve in Luxemburg." Ook Nederland is geen onbekend terrein voor Q Jobs. Onder de naam Q Work werd er sinds 2018 in Zuid-Nederland een eigen structuur opgezet. Aan dit verhaal wordt nu een vervolg gebreid met een eerste overname. Het gaat om een uitzendbedrijf in Venray, genaamd Active Personeelsdiensten. (En dus niet te verwarren met het Belgische Actief...). Zaakvoerder Jos Bexkens blijft nog een tijdje aan boord om de overgang naar Q in goede banen te leiden.

Synergie met de nieuwe aanwinst zal er niet alleen zijn met de bestaande, eigen kantoren van Q Jobs in België en Nederland, maar ook met de Duitse tak, die zich aan de andere kant van de grens bevindt. "Active Personeelsdiensten doet nu al business in Duitsland, dus dat zal zeker ons doorbraak in dat land versnellen", aldus nog Sem Franssen.