CKS

Eerste spade in de grond voor nieuwbouw CKS

Lode Colson en Sabine Pannemans van CKS hebben zopas met de hulp van minister Lydia Peeters, de eerste spade in de grond gestoken van hun nieuw bedrijfsgebouw op het bedrijventerrein in Rotem. Prijskaartje: 4,2 miljoen euro.

“We zijn in één jaar tijd fors gegroeid. We zitten veel te klein”, zegt Lode Colson. CKS werd opgericht in 2000 en heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig elektrotechnisch bedrijf, actief in algemene elektrische installaties, bordenbouw, middenspanning en elektrotechnische automatisatie. Het bedrijf heeft de jongste jaren de wind in de zeilen. En dat heeft veel te maken met de opkomst van de groene energie.

Het nieuwe en duurzame bedrijfsgebouw van 2.500 m² werk- en opslagruimte en 1.800 m² aan kantoren, is gebouwd op groei. Behalve de huidige 77 medewerkers is er plaats voor 25 extra mensen. Daarnaast zal het gebouw uiteraard al het kennen en kunnen van CKS moeten huisvesten. Alle technieken (verlichting, HVAC, energie van zonnepanelen of windmolens) zullen aangestuurd worden door één centraal gebouwbeheerssysteem. Hierdoor kunnen alle technieken optimaal op elkaar afgestemd worden. Tegen midden volgend jaar zou het nieuwe gebouw klaar moeten zijn.