Eerste taxi op CNG: klant en leverancier uit Hasselt

CNG of aardgas onder druk, maakt steeds meer furore als goedkope en groene aandrijving voor voertuigen. Voor het eerst rijdt er nu ook een taxi rond op dit innovatieve natural gas. Mercedes-Benz-dealer Groep JAM mocht een B-Klasse leveren aan de Hasseltse Taxi Maatschappij (HTM).

htm jam cng"Het is en blijft een risico om deze relatief nieuwe technologie in te zetten in onze eerder kleine taxicentrale," zegt Tim Vanreppelen van HTM. "Zo weten we nog niet hoeveel kilometers het voertuig inzetbaar zal zijn. Maar toch doen we het, omwille van de duurzaamheid en het lage verbruik. Het is ook een antwoord op de kritiek vanuit het Uber-kamp, waarbij steeds herhaald wordt dat de gevestigde taxicentrales niet innoverend zijn. Wij hopen op deze manier, als kleine sector, ook eens positief in het nieuws te komen."

Groep JAM is blij met de bestelling van HTM, dat er al meer dan 50 jaar klant is. "De keuze voor ons merk betekent voor de klant ook de zekerheid dat de technologie wel degelijk goed 'door-ontwikkeld' is. De vraag naar CNG neemt toe. We merken dat vele klanten dit als een goed alternatief voor diesel beschouwen."