Nieuws Limburg Egide Meertens wint mooie architectuurprijs

Egide Meertens wint mooie architectuurprijs

Egide Meertens wint mooie architectuurprijs

Egide Meertens Plus Architecten, het bureau uit Riemst onder leiding van Egide Meertens, heeft onlangs in Antwerpen een prestigieuze prijs gewonnen. Het kantoor won de Overall Like Award van projecten die zijn verschenen in het naslagwerk Buitengewoon Belgisch Bouwen 2015. Voor dit concours had Egide Meertens Plus Architecten een project ingediend dat ze getekend hebben voor de familie Dubois-Barry in Balen.

woning Meertens Balen“Het grote publiek stemde massaal op de eengezinswoning die we daar getekend hebben,” vertelt Egide Meertens. “We hebben er gekozen voor een sobere vormgeving en doorgedreven detaillering met een verhoogde aandacht voor materiaalgebruik, zuivere en eenvoudige vormentaal, een grote belevingswaarde en een sterke relatie tussen interne en externe ruimtes.” Met deze onderscheiding wordt het bureau uit Riemst één van de uithangborden van de Belgische architectuur anno 2015. Een referentie die ongetwijfeld voor veel weerklank en bijkomende klanten zal zorgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.