Elan krijgt versterking van team in Oost-Vlaanderen

Talenbedrijf ElaN Languages uit Heusden-Zolder heeft het vertaal- en tolkenbureau Eloquentia overgenomen. Het gaat om een bedrijf uit het Oost-Vlaamse Mere, dat 4 vaste medewerkers en een zaakvoerder telt.

Robrecht Belien, eigenaar en CEO van ElaN Languages, blijft trouw aan zijn strategie om zowel organisch als via overnames te groeien. Eerder nam Elan al de Nederlandse vertaalbureaus Translavic en PassworD over, en met de recente overnames van B&D en The European House (ETH) kende ook opleidingspoot ElaN Learning, een forse uitbreiding.

Het inlijven van Eloquentia heeft een bijkomend voordeel. "Naast vertalingen worden ook gespecialiseerde tolkdiensten aangeboden", stelt Belien. "Dat is een een uitstekende aanvulling op onze diensten. Met de ervaring en knowhow die Eloquentia door de jaren heeft opgebouwd, kunnen we onze positie op de tolkmarkt gevoelig versterken.”

De bestaande equipe van Elan (zie foto) krijgt er collega's bij die volgens de overnemer dezelfde visie uitdragen. "Ze hebben een gevoel voor ‘customer intimacy’, wat een aanpak op maat van de klant garandeert. Deze overname zien we dan ook als de perfecte match”, besluit Robrecht Belien.