Electro Neven (Sint-Truiden) wordt Wara

Na 87 jaar stopt Elektro Neven met de activiteiten. Michel Neven (71), die de zaak van zijn vader Armand in 1978 overnam en 49 jaar lang de zaak verder op de kaart zette, had geen andere keuze bij gebrek aan opvolgers. Olivier Strauven van Wara, zelf met roots in Heers, zal de zaak verderzetten.

Voor Michel begon het allemaal in de Herderstraat in Brustem. Als 15-jarige was hij erg geïnteresseerd in het vak en volgde een opleiding Radio en TV. In die periode specialiseerde hij zich in de aankoop en verkoop van toestellen en ging ook aan huis om herstellingen uit te voeren. Na zijn huwelijk in 1978 nam hij samen met zijn vrouw Mady de zaak van zijn vader over. Door het sterk groeiende zakencijfer en bloeiende verkoopresultaten was de winkel in Brustem te klein. Aan de Tongersesteenweg, in de voormalige bowlingzaal, startte Neven in 1995 met de nieuwe zaak. Kort daarna drong zich opnieuw een uitbreiding op. Uiteindelijk werd in 1999 op het huidige perceel de 2000 m² winkel- en opslagruimte gebouwd waar de zaak vandaag nog gevestigd is.

De Stadt van Luijck

Op basis van een goede service en scherpe prijzen werd de winkel een succes, aangevuld met spraakmakende publicitaire stunts. Zo haalde hij de kranten met seks-poppen aan zijn gevel, een elektrisch deken om pruimenbomen te beschermen tegen nachtvorst en een spandoek tegen Nederlandse funshoppers. Voor Michel stopt het nog niet helemaal. In de toekomst gaat hij zijn aandacht toespitsten op zijn restaurant De Stadt van Luijck in het centrum van de stad.

Roots

De elektrozaak aan de rotonde in Ordingen stond al een tijdje in de vitrine en heeft nu een nieuwe eigenaar. Wara uit Genk zal de zaak verderzetten. De familie Strauven, met de huidige zaakvoerder Olivier, heeft haar roots in Heers en is vandaag vooral gekend van de winkels in Genk en Pelt. “Met de uitbreiding naar Zuid-Limburg openen wij op 2 mei ons derde filiaal”, zegt zaakvoerder Olivier Strauven. "Dat gebeurt met dezelfde normen en waarden, alsook met het personeel en service. De zaak zal verder worden uitgebreid, en het aanbod zal op de Wara-leest worden geschoeid. Deze traditierijke zaak is in goede handen", besluit hij.