merwt hasselt

Elke maand boerenmarkt in Hasselt

Goed nieuws voor wie verlekkerd is op seizoensgebonden groenten en fruit of graag ecologische producten koopt van lokale boeren, producenten en cateraars. Vanaf zaterdag 4 september vindt de Hasseltse boerenmarkt Merwt maandelijks plaats op het Molenpoortplein: een nieuwe, vaste locatie.

"Met de komst van Quartier Bleu strekt onze centrale winkel-as zich uit van de Koning Albertstraat tot de Gelatineboulevard”, vertelt schepen van Markten Rik Dehollogne. “Centraal op deze as, op het Molenpoortplein, kan Merwt niet alleen de vaste klanten bedienen, maar ook heel wat toevallige passanten overtuigen om lokaal lekkers te proeven of te kopen. Wie regelmatig korte-keten koopt, is al overtuigd van de kwaliteit en de meerwaarde. Maar we willen ook graag wie er minder mee vertrouwd is over de streep trekken. Bovendien geeft dit de beleving in onze binnenstad een boost. Merwt wordt een nieuwe attractiepool die het stadscentrum versterkt. Een specifieke niche die we zo naar het brede publiek opentrekken.”

Het hele jaar door
“Voorheen vond Merwt voornamelijk in het hoogseizoen plaats, wisselde de locatie al eens en werd het vooral bekeken als een evenement. Van de vernieuwde Merwt willen we net een vaste waarde maken, een uithangbord voor Hasselt als stad die aandacht heeft voor ecologische, regiogebonden en faire producten”, geeft schepen voor Korte-Keten en Fairtrade Joost Venken aan.

Merwt is voortaan iedere eerste zaterdag van de maand te bezoeken tussen 10 en 16 uur.