elly koningin

Elly van Glowi is koningin van Vlaams ondernemerschap!

Zes jaar na Alexandra Limage van Sprint Transport komt de nationale Womed Award opnieuw naar Limburg! Elly Huysmans, mede-oprichter en zaakvoerder van Glowi-Het Poetsbureau uit Beringen, werd zopas uitgeroepen tot winnaar van de editie 2024. Het gaat om een onderscheiding voor uitmuntend ondernemerschap door vrouwelijke CEO's, jaarlijks uitgereikt door Koningin Mathilde.

Het was al voor de 25e keer dat de Womed Award, een bekroning voor de 'leading lady’s' in ondernemerschap, werd uitgereikt. Het initiatief geeft visibiliteit aan inspirerend vrouwelijk ondernemerschap en moet ook andere vrouwen aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen.

Het is Hare Majesteit Koningin Mathilde die traditioneel de prijs overhandigt. En dit jaar is die voor... Elly Huysmans! De ondernemer uit Beringen richtte samen met haar echtgenoot Jo Mellemans de dienstengroep Glowi op, onder meer bekend van Het Poetsbureau. Het bedrijf telt zo'n 15.000 werknemers en is daarmee één van de marktleiders in België. Naast huishoudhulp met dienstencheques verzorgt Glowi Group ook activiteiten in uitzendarbeid, employer branding, werving en selectie, enzovoort.

Dat Elly Huysmans het haalt, is voor wie het bedrijf al een tijdje volgt, totaal geen verrassing. En de jury denkt er ook zo over: “Met haar bedrijf wil Elly zoveel mogelijk mensen naar de arbeidsmarkt begeleiden, inclusief laaggeschoolden en mensen die nog niet helemaal in onze maatschappij zijn geïntegreerd. De ambitie reikt verder dan financieel succes. Het gaat om het creëren van een duurzame en zinvolle impact, zowel lokaal als internationaal.”

Een knap filmpje van de winnares, dat zie je hieronder!

https://www.youtube.com/watch?v=qLQS-zuIdGI