Elon Musk betaalt meloenen voor Limburgse start-up ;-)

De Limburgse start-up EEVEE, een platform dat de oplaadkosten van elektrische wagens in kaart brengt, kan rekenen op een kapitaalinjectie van 6,2 miljoen euro. Niemand minder dan Elon Musk besloot het bedrijf te steunen in de vorm van 126 Bitcoin, euh... Viscoin! “Hiermee effenen we het pad voor de wereldwijde release van onze EEVEE-app”, zegt Steffen Brans. Het verhaal van de start-up leest als een geloofwaardig sprookje...

Als Tesla-fan in hart en nieren - ooit was hij zelfs de jongste bestuurder van een Tesla in België - werd Steffen Brans geconfronteerd met een groot gebrek aan informatie bij het laden van zijn Tesla. “Denk bijvoorbeeld aan de efficiëntie van elke laadbeurt of de kosten die je maakt als je ergens oplaadt”, zegt hij. Er was genoeg frustratie om eigenhandig de kosten van elektrisch rijden transparanter te maken. Als CEO van digital agencies Appwise en Wisemen, lag de expertise binnen handbereik. Een jaar later, in 2020, was de EEVEE-app een feit. “Van dan af hebben bestuurders en bedrijven met elektrische wagens een duidelijk overzicht van elke oplaadbeurt”, legt Brans uit. “Van de hoeveelheid geladen kWh tot de exacte elektriciteitskosten.”

Het EEVEE-platform ontsnapte niet aan de aandacht van Elon Musk. De zelfverklaarde ‘Technoking of Tesla’ was overtuigd van de propositie van EEVEE en besloot het bedrijf financieel te steunen. Geïnspireerd door het initiatief van Brans om zijn personeel in Bitcoin te betalen, maakte Musk 126 Bitcoin, oftewel 6,2 miljoen euro, vrij voor de Limburgse start-up. “Bij deze zijn we klaar om niet alleen de Europese markt te veroveren, maar mikken we ook tot over de oceaan”, vertelt een tevreden Brans. “Elon Musk is voor ons meer dan een investeerder. Hij is al van in het begin een inspiratiebron voor onze start-up." Getuige ook de quote van Musk die het kantoor van EEVEE siert: ‘When something is important enough, you do it.’. “Onze mensen zijn de belichaming van dit motto”, aldus de CEO van het Diepenbeekse bedrijf.

The sky is the limit
Volgens Brans is de drang om te innoveren nog lang niet op. “De huidige EEVEE app is nog maar het begin. De stap naar het monitoren van brandstofkosten voor ruimtevluchten is nu echt niet meer ondenkbaar. Of waarom geen app maken om woon-werk-verkeer via hyperloop te faciliteren? The sky is the limit - letterlijk!”