Foto Chris Slaets

Embuild is nieuwe naam van Confederatie Bouw

Chris Slaets en zijn collega's hebben nieuwe naamkaartjes: in plaats van Confederatie Bouw Limburg staat er nu Embuild Limburg op gedrukt. "De Em staat voor Empower en Embrace: versterken en ondersteunen", stelt directeur Slaets. "Dat dekt veel beter de lading van onze dienstverlening."

"Drie jaar geleden hebben we het 100-jarig jubileum van de Confederatie Bouw Limburg gevierd met een feestelijk event voor al onze leden en stakeholders", herinnert de gedelegeerd-bestuurder/directeur zich. "Al sinds 1919 staan we op de barricaden voor de aannemers en installateurs uit de bouw in onze provincie om hen te helpen en te ondersteunen waar we kunnen. Maar we kijken ook resoluut naar de toekomst, en willen -samen met alle ondernemingen actief in de bouw- verder evolueren. Daarom kiezen we voor een nieuwe naam en een nieuw merk."

"Embuild Limburg is een goede vertaling van waar we naartoe willen gaan. We willen ondernemingen en de sector in het algemeen versterken, we ondersteunen de oude maar ook de nieuwe vakgebieden… We zijn er voor iedereen in de sector, in de brede zin van het woord." Het nieuwe logo heeft de vorm van een baksteen, hét alom bekende symbool voor de bouw. "Maar de punten weerspiegelen de vele nieuwe technologieën en technieken binnen de bouw, de digitalisering die ook in de bouw overal doorbreekt en tenslotte ook de grote verscheidenheid aan bedrijven en mensen in onze sector", aldus nog Chris Slaets. "Zonder hen geen bouw, zonder hen geen Embuild.”

En ook de slogan is duidelijk: "Progress. Together". De topman van Embuild Limburg legt uit: “We digitaliseren, maken gebruik van de modernste technieken, zorgen via nieuwbouw en renovatie voor duurzame woningen, gebouwen en infrastructuur, werken op een veiligere wijze en zo meer. Onze aannemers en installateurs gaan dus vooruit en we doen dat samen: de bouw is immers de sector bij uitstek waar we samenwerken om een project te realiseren. We dragen ook bij aan maatschappelijke vooruitgang: we bouwen letterlijk en figuurlijk de duurzame toekomst. En de toekomst in Limburg die beloof je niet, die bouw je samen.” (bekijk de video hieronder, druk op de player in het midden om te starten)