20240606_201458 kopie

En de Dessersprijs gaat naar….

Een historische dubbel op een historische jaarvergadering... want na het binnenhalen van de Fakkel (beste familiebedrijf) mag Marion Van Zon van Horeca Van Zon zich ook de trotse laureaat noemen van de 30ste Ondernemersprijs Herman Dessers. Ze kreeg de prijs op het einde van de awardshow 'Onder De Sterren', ook wel de jaarvergadering van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

"Met de Herman Dessersprijs willen we ondernemers en ondernemingen in Limburg aanmoedigen die een uitzonderlijke prestatie geleverd hebben ten voordele van de provincie Limburg", verklaart Joris Vrancken, voorzitter van Voka Limburg. "Hierdoor krijgt onze provincie een positieve uitstraling buiten haar grenzen." Hij zegt ook waarom Horeca Van Zon tot laureaat is uitgeroepen: "Door de strategische uitbouw van zijn inkoopcenters en de realisatie van enkele gerichte overnames, heeft Horeca Van Zon zich succesvol weten te positioneren binnen de voedingsgroothandel in België", aldus nog Vrancken. "Het bedrijf onderscheidt zich van de rest door een unieke dienstverlening aan te bieden – mét aandacht voor duurzaamheid en ecologie - die maximaal tegemoet komt aan de behoeften van de klant. Hierdoor is het geëvolueerd van louter frituurleverancier tot de bol.com van de horeca.”

Vandersanden (Johan Deburchgrave) en Staf Cars (Paul Cremers) waren de twee andere genomineerden. Gedeputeerde voor Economie, Tom Vandeput: "Ook zij verdienen alle lof, onder meer voor hun inspanningen naar duurzaamheid als naar familiale structuren en verankering."

En de voorzitter besluit: "Willen we onze toekomstige welvaart versterken, dan moeten we het ondernemerschap versterken. Dat en alleen dat is volgens ons de belangrijkste boodschap in aanloop naar de verkiezingen van komende zondag”, aldus Joris Vrancken.