En de winnaar is… TrendMiner!

Bert Baeck, co-founder van het Hasseltse softwarehuis D square (vooral gekend van de toepassing TrendMiner) is woensdagavond (tot zijn eigen verrassing...) door JCI uitgeroepen tot Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar. Hij haalde het nipt van Ruben Schreurs (Bam Bormet), Gert Cielen (Tip Top Belting) en Jef Cornelissen Jr. (Brouwerij Cornelissen).

TrendMiner is een onderdeel van D square, een spin-off van de KU Leuven, die in 2008 van start ging in de analyse van grote data-hoeveelheden. Mede-stichter Bert Baeck werd zelf CEO in 2013, toen het product TrendMiner wereldwijd interesse wist los te weken. Het concept houdt in dat geavanceerde zoektechnologie wordt losgelaten op grote datavolumes. TrendMiner haalt er op basis van patroonherkenning alle relevante informatie uit. De zoekmotor herkent hierin de trends en kan voorspellingen doen over de kans dat er iets in de processen van de ondernemingen of onderzoekers zal mislopen.

Het bedrijf werd in 2015 gekroond tot Rising Star, een onderscheiding die Deloitte uitreikt aan snelgroeiende technologiebedrijven. Enkele maanden geleden wist TrendMiner nog 5 miljoen euro vers kapitaal op te halen om de internationale doorbraak te versnellen. Onder meer LRM, PMV, Ducko Sickinge (ex-Telenet) en Jurgen Ingels (ex-Clear2Pay) legden het geld op tafel.

Momenteel werken er meer dan 30 mensen voor de jonge onderneming, met kantoren in België, Nederland, Duitsland en recent ook in Houston (VS).

Volgens de jury waren de 4 kandidaten voor de award sterk aan elkaar gewaagd. Het waren vooral de presentatie-skills van Bert Baeck die uiteindelijk de doorslag hebben gegeven. Als ervaren rot op het vlak van pitchen (o.a. om investeerders te vinden), wist hij de jury schijnbaar moeiteloos in te pakken. Proficiat!