Nieuws Limburg En hopla, nog een supermarkt in Bilzen!

En hopla, nog een supermarkt in Bilzen!

En hopla, nog een supermarkt in Bilzen!

Op de winkelstrip die de E313 met het centrum van Bilzen verbindt, komt weldra een Jumbo-supermarkt van 2.500 m2. Projectontwikkelaar Vestio zal de voormalige garage Smets omtoveren tot een moderne retailoppervlakte, met daarboven nog 20 city-lofts. Over een jaar is de Nederlandse discounter klaar om de buren van Carrefour, Lidl, Aldi en Okay het vuur aan de schenen te leggen.

Bilzen mag zich klaar maken voor een nieuw warenhuis aan de rand van het stadscentrum, gelegen op de hoek van de Tongersestraat en de stadsrotonde aan de Belisia-tunnel. Jumbo neemt binnen een goed jaar zijn intrek in een nieuw te bouwen pand op de locatie waar vroeger de bekende Garage Smets lag. Ontwikkelaar Vestio neemt de realisatie van het winkelpand met een winkeloppervlakte van bijna 2.500 m2 voor zijn rekening. Het project, Entrée genaamd, voorziet ook in de bouw van 20 citylofts boven de Jumbo.

“Jumbo heeft enkele maanden geleden het offensief ingezet voor een forse uitbreiding in Limburg”, aldus Peter Isaac, Managing Director van Jumbo. “Deze nieuwe winkel in Bilzen past perfect in onze strategie om de Nederlandse grens over te steken naar België. Met een 80-tal nieuwe arbeidsplaatsen zal ook de lokale tewerkstelling een positieve boost krijgen.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Pierre V. 2022-07-30 22:12:00

Stop met die zever over werkgelegenheid. Hoe meer buitenlandse retailers er bijkomen hoe minder er naar de Belgische economie en staatskas vloeit. De winst gaat naar het buitenland, bij verlies is de dop voor de Belgische belastingbetaler. In de toekomst hebben ze nog enkel de locatie nodig en gaat de verkoop via "onderaannemers" , zie ze zelfs Chinezen voor importeren... Wait and see!

Pierre V. 2022-04-14 14:00:54

Stop meet die zever dat er extra arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Wat ze daar bij winnen wordt elders verloren. De onkosten voor stempelgeld enz. ten laste van de Belgische belastingsbetaler. De baten worden door de buitenlandse bedrijven naar het buitenland versast. Kortzichtheid troef .

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.