jumbo bilzen

En hopla, nog een supermarkt in Bilzen!

Op de winkelstrip die de E313 met het centrum van Bilzen verbindt, komt weldra een Jumbo-supermarkt van 2.500 m2. Projectontwikkelaar Vestio zal de voormalige garage Smets omtoveren tot een moderne retailoppervlakte, met daarboven nog 20 city-lofts. Over een jaar is de Nederlandse discounter klaar om de buren van Carrefour, Lidl, Aldi en Okay het vuur aan de schenen te leggen.

Bilzen mag zich klaar maken voor een nieuw warenhuis aan de rand van het stadscentrum, gelegen op de hoek van de Tongersestraat en de stadsrotonde aan de Belisia-tunnel. Jumbo neemt binnen een goed jaar zijn intrek in een nieuw te bouwen pand op de locatie waar vroeger de bekende Garage Smets lag. Ontwikkelaar Vestio neemt de realisatie van het winkelpand met een winkeloppervlakte van bijna 2.500 m2 voor zijn rekening. Het project, Entrée genaamd, voorziet ook in de bouw van 20 citylofts boven de Jumbo.

“Jumbo heeft enkele maanden geleden het offensief ingezet voor een forse uitbreiding in Limburg”, aldus Peter Isaac, Managing Director van Jumbo. “Deze nieuwe winkel in Bilzen past perfect in onze strategie om de Nederlandse grens over te steken naar België. Met een 80-tal nieuwe arbeidsplaatsen zal ook de lokale tewerkstelling een positieve boost krijgen.”